Kārtībsargi ASV diendienā dodas palīgā nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, tostarp tiem, kuri ziņo par novērotiem likumpārkāpumiem. Taču kādā oktobra dienā Sonomas apgabala policistiem gadījies pavisam neparedzēts "zaglis" – četrkājainais draugs, kas mierīgi vērojis apkārt notiekošo.

Oktobra sākumā likumsargi Sonomas apgabalā Kalifornijā, ASV, saņēmuši zvanu no kāda 18 gadus veca vīrieša, kurš bijis satraucies – viņa suņuki pēkšņi sākuši riet, bet mājā bijušas dzirdamas dīvainas skaņas. Tāpēc vīrietis nolēmis nevilcināties un sazināties ar policiju, jo bijis pārliecināts, ka mājās kāds ir ielauzies, ziņo "The Dodo".

"Viņš bija pārbijies, domādams, ka mājoklī iekļuvis noziedznieks. Vairāki policisti ieradās notikuma vietā un iekļuva mājā, bet daži no policistiem palika ārpusē, lai novērotu māju," pastāstījis policijas pārstāvis Spensers Krums.

Neparastas skaņas kļuva dzirdamas arī mājas ārpusē, un tās uzreiz sadzirdēja viens no policistiem. Paspīdinājis lukturīti uz iespējamo skaņas avotu, gaismā parādījās vaininieks – augumā lielais vācu dogs, kura galva un priekšķepas rēgojās pa atvērto logu nama augšējā stāvā. Policijas pārstāvis pat citējis policista teikto: "Tajā brīdī mēs atmetām visas taktikas un gandrīz nomirām no smiekliem."

Kā vēlāk noskaidrots, mājoklī zagļu nav bijis, bet par neparastajām skaņām parūpējies vācu dogs – viens no vīrieša mājdzīvniekiem, kuru saimnieks, domājams, stresa dēļ aizmirsis pieskaitīt klāt pārējiem suņukiem, kas mīt mājoklī. Lielais suns nokļuvis mājas augšējā stāvā, iegājis vienā no istabām un izdomājis baudīt naksnīgos laikapstākļus, nostājoties uz pakaļkājām un ar gandrīz vai pusi ķermeņa atrodoties ārpus loga. "Visdrīzāk, ka mazākie suņi apvainojās, ka netika tik augstu," pieļauj Krums. Ticams, ka neparastās skaņas radīja suņa ķepas un nagi, kas berzējās gar mājas fasādi.

"Es policijā strādāju jau 25 gadus, un šajā laikā ir bijuši ļoti daudzi dīvaini zvani. Taču tas, ka suns uzskatīts par ielauzušos pats savās mājās, ir diezgan neparasti," pēc notikuma atzinis policijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!