Oregonas zoodārzā ASV veiksmīgi iedzīvojusies baltā lācenīte Nora, kura paguvusi jau draiskoties āra aplokā un izbaudīt veldzējošo ūdeni.

Publicētajā video redzami iemūžinātie kadri no pirmās reizes, kad Nora iepazīst savu āra aploku, peldoties baseinā un iepazīstot dažādus objektus, kas aplokā ievietoti lāča vides bagātināšanai. Zoodārza pārstāvji ziņojuši, ka dzīvnieciņam vēl būšot vajadzīgs neilgs laiks, lai labāk iedzīvotos zoodārzā, tāpēc apmeklētāji balto skaistuli varēšot ieraudzīt mēneša beigās.

Jau ziņojām, ka Oregonas zoodārzā mīt baltā lācenīte jeb polārlācenīte vārdā Nora, kura pārvesta no Kolumba zoodārza ASV. Jaunajā mājvietā Nora jau paguvusi pavāļāties īpaši viņai sagatavotajā ledus baseinā, kas pildīts ar maziem, aukstiem un sasalušiem ūdens kubiciņiem.

Kā liecina informācija Kolumba zoodārzā mājaslapā, lācenīte Nora dzimusi 2015. gada 6. novembrī, taču viņu uzaudzinājuši zoodārza darbinieki. No Noras atteikusies viņas māmiņa Aurora, tāpēc par jaundzimušo rūpes uzņēmās gādīgie kopēji. Interesanti, ka Nora ir pirmais dzimušais un uzaugušais polārlācēns Kolumba zoodārzā, tāpēc darbinieki baltajam dzīvnieciņam ļoti pieķērušies. Pašlaik gan norit adaptēšanās un karantīnas periods, un Oregonas zoodārza apmeklētājiem Nora vēl neesot redzama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!