30. otktobrī Umbrijas reģionā Itālijā novērota ārkārtīgi stipra zemestrīce, kuras ietekmē sabrukušas vairākas mājas. Taču dienu pēc tam glābējiem izdevies no drupām atbrīvot izdzīvojušo – sunīti, ziņo "Reuters".

Viena no spēcīgākajām zemestrīcēm Itāliju pārsteidza oktobra izskaņā, un nu publicētajā video redzams, kā glābēji no gruvešiem atbrīvo četrkājaino draugu, tumšas krāsas sunīti.

"Reuters" vēsta, ka glābēji strādājuši paši ar savu suni, kura spēcīgā oža norādījusi uz iespējamo aprakto sugasbrāli. Vairāki glābēji ķērušies pie darba, lai izraktu ceļu līdz nelaimē nonākušajam mīlulim, kurš gan neesot izskatījies īpaši cietis. Apkārtējie suni padzirdīja, vienlaikus sakot, ka esot nepieciešams veterinārārsts, lai saprastu, vai tā dzīvībai nedraud briesmas.

30. oktobra zemestrīce tiek raksturota kā viena no spēcīgākajām kopš 1980. gada, kad Neapoles tuvumā piedzīvota 6,9 magnitūdu spēcīga zemestrīce, kurā mira 2735 cilvēki. Jau vēstījām, ka zemestrīce Itālijā piedzīvota arī augustā, kad no gūtajām traumām mira aptuveni 300 cilvēki. Toreiz no drupām tika izglābts kāds zeltainais retrīvers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!