Foto: Reuters/Scanpix
Kamēr pasaule, elpu aizturējusi, gaida Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta vēlēšanas, savdabīga rezultāta pareģošana notikusi Sibīrijā, Krasnojarskas reģiona zoodārzā, kur savu viedokli bija "jāizsaka" Amūras tīģerim un polārlācim, vēsta "Reuters".

Dzīvnieku kopēji bija sarūpējuši uzdevumu Amūras tīģerienei Junonai un polārlācim Fēliksam: katram no zvēriem tika piedāvāti divi ķirbji, katrs no tiem simbolizēja divus ASV prezidenta kandidātus – Hilariju Klintoni un Donaldu Trampu. Lai plēsējos radītu interesi par "vēlēšanu biļeteniem", ķirbji tika pildīti ar dzīvnieku iecienīto pārtiku – svaigu gaļu un zivīm.

Kā vēsta zoodārza preses dienesta pārstāvji, tīģeriene Junona, pirms "pieņemt lēmumu", it kā konsultējoties, saskatījusies ar savu dzīvesbiedru, tīģeri Barteku, pēc tam pārliecinoši izvēloties demokrātu pārstāvi Hilariju.

Arī polārlācim Fēliksam, šķiet, nācās izdarīt grūtu izvēli. Viņam bija jāizvēlas viens no ar zivīm pildītajiem ķirbjiem. Baltais ķepainis labu laiciņu ošņāja abus "kandidātus", līdz bez īpaša entuziasma izvilka karodziņu ar Donalda Trampa ģīmetni.

Kā zināms, otrdien, 8. novembrī, ASV pie vēlēšanu urnām dosies vēlētāji, balsojot par nākamo valsts prezidentu. Pirmie rezultāti būs zināmi naktī uz trešdienu, kad lasītājiem par aktuālajiem jaunumiem, faktiem un jaunākajiem rezultātiem varēs sekot līdzi "Delfi" teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!