Foto: Privātais arhīvs

Lasītājs Jānis "MansDraugs" atsūtījis fotogrāfijas, kurās redzami suņu sausās barības maisi un tārpi tajos iekšā. Viņš paskaidroja, ka barība bijusi ar vecu derīguma termiņu, taču no apgrozības veikalā "Depo" Berģos tā izņemta neesot. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šajā sakarā uzsācis izmeklēšanu.

"Nosūtu jums savus foto par Berğu veikala "Depo" suņu barību "Gold". Iepakojumā redzami tārpi! Gandrīz visiem barības maisiem bija izbeidzies derīguma termiņš un tie vēl bija tirgošanā. Bildes un sarunas ar veikala pārstāvjiem tika veiktas aptuveni divas nedēļas atpakaļ, bet veikals galīgi nerespektē klientu teikto, aizrādījumus un turpina tirgot barību ar tārpiem! PVD apstiprināja, ka ir bijuši veikalā un daudziem barības maisiem ir beidzies derīguma termiņš, un uzsākta administratīvās lietas izmeklēšana," vēstulē rakstīja Jānis.

Kā redzams fotogrāfijās, caur sausās barības iepakojumiem var manīt mazus tārpiņus.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere "MansDraugs" pastāstīja: "PVD, saņemot patērētāja sūdzību, ir veicis pārbaudi Berģu veikalā "Depo" un konstatējis dzīvnieku barību ar vairākus mēnešus beigušos derīguma termiņu. Neatbilstošā barība izņemta no tirdzniecības un nosūtīta iznīcināšanai. Uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā."

Sazinoties ar "Depo" veikalu Berģos un vaicājot, vai PVD pārstāvji veikalā ir bijuši, darbiniece paskaidroja, ka šādi jautājumi neietilpst viņas kompetencē, savukārt ar citiem vadības pārstāvjiem "MansDraugs" neizdevās sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!