Foto: Kadrs no video
Zināms, ka ugunsdzēsējiem un glābējiem bieži vien nākas glābt nelaimē nonākušus kaķīšus, un tas nav retums arī Latvijā. Oregonā, ASV, gandrīz no pašas koka galotnes nocelts kaķis, kas tur pavadījis vairāk nekā trīs dienas, ziņo "WIAT".

Arborists Tailers Rots, kurš piedalījies kaķa glābšanas operācijā, portālam pastāstījis, ka kaķa Fīvela saimnieces zvanu saņēmis pirmdienas, 5. decembra, rītā. Jau tad kaķis kokā esot pavadījis vairāk nekā 50 stundas. Saimniece nesekmīgi centusies iepriekš sapulcēt palīgus, kuri, lai arī ieradušies notikuma vietā, tomēr neesot spējuši palīdzēt kaķim atgriezties uz zemes.

Pats Rots palīgā devies nākamajā dienā, 6. decembrī. Sācis darbu un uzkāpis kokā nepilnu 20 metru augstumā, tuvojoties vietai, kur atradies kaķis, Rots lēsa, ka no Fīvela viņu šķīruši aptuveni trīs metri. Bet te pēkšņi kaķis uzskrējis vēl augstāk kokā, gandrīz līdz pašai galotnei.

"Galotne bija vējaina un bez lieliem zariem, uz kuriem pakāpties," situāciju kokā raksturojis Rots, piebilstot – ja attālums starp viņu un kaķi būtu lielāks, kaķi glābējs sasniegt nevarētu.

Taču notikums beidzies veiksmīgi, un kaķis nogādāts saimnieces rokās. "Viss ir labs, kas labi beidzas!" priecājies kaķa glābējs Rots. Viņam vēl nekad neesot nācies kāpt tik augstu kokā, lai izglābtu kaķi.

Ielūkojies video no varonīgās kaķa glābšanas!

"Tu šeit atnāci ainavas dēļ vai tāpēc, ka tā ir tava vietiņa?" kaķim retoriski jautājis Rots, iepriekš sakot kaķim, ka runcis izskatās noguris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!