Foto: Reuters/Scanpix
Drīz pēc Jaunā gada zoodārzā Čehijā atrādīts jaundzimušais, orangutanu sugas mazulītis. Zvēriņš novērots, cieši piekļāvies māmiņai.

Dzīvnieciņš esot aptuveni mēnesi vecs. Pagaidām vēl neesot skaidri zināms mazulīša dzimums, taču kopēji esot diezgan pārliecināti, ka jaundzimusī varētu būt meitenīte. Vārdiņš viņai vēl neesot dots, jo vispirms jāapstiprina orangutana dzimums.

Mazais primātiņš dzimis zoodārza orangutanu pārim Nuninkai un Nunakam. Nuninkai tas esot piektais mazulis. Pirmais diemžēl gājis bojā, taču pārējie trīs – visi puisīši – pārvietoti uz citiem zoodārziem Vācijā un Nīderlandē.

"Dzemdības bija ātras un noritēja bez sarežģījumiem. Primātu kopējam bija iespēja tās vērot. Kad mazulīte piedzima, māmiņa viņu nomazgāja, un nu dzīvnieciņš aug labi," aģentūrai "Reuters" atklāja zoodārza pārstāve Vera Vrabcova.

Orangutani, tostarp Borneo orangutanu suga, pie kuras pieder arī šis mazulis, savvaļā dzīvo aptuveni 40 gadus, bet nebrīvē var sasniegt pat 50 gadu vecumu. Kā ziņo "Reuters", orangutanu mātīte var pāroties reizi piecos gados, kas nozīmē, ka savas dzīves laikā, ticams, mātītei būs vismaz pieci mazuļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!