Foto: Vida Press
Pietuvoties noslēpumainajai un interesantajai dzīvei savvaļā var gan zoodārzos un dzīvnieku parkos, gan dabā, gan arī unikālās fotogrāfijās, kas rāda zvēriņus un viņu dažādos piedzīvojumus. Tā ir īpaša iespēja pavisam tuvu aplūkot, piemēram, nesen dzimušu polārlāču mazuli vai redzēt, kā izskatās brūnā panda. Lūk, piedāvājam vairākas fotogalerijas, kas rāda dažādu sugu zvērus, iespējams, vēl neredzētās situācijās.

Budapeštas zoodārza zvēriņus dzirda ar siltu tēju

Foto: AP/Scanpix

Viena no neatņemamām ziemas un auksta laika daļām cilvēka ikdienā noteikti ir karsta, garda tēja, ko malkot ģimenes lokā vai tad, kad vēsie laikapstākļi likuši par sevi manīt. Taču, izrādās, tēja nav sveša arī dzīvnieciņiem.

Lasīt vairāk

Kā izskatās nesen dzimis zilonēns, kurš jau sver 130 kilogramus

Foto: Sputnik/Scanpix

18. janvārī zoodārzā Krievijā dzimis veselīgs zilonēns, un fotogrāfijas ar jauko dzīvnieciņu jau publicētas.

Lasīt vairāk

Orangutaniņš mīļojas mammas azotē

Foto: Reuters/Scanpix

Drīz pēc Jaunā gada zoodārzā Čehijā atrādīts jaundzimušais orangutanu sugas mazulītis. Zvēriņš novērots, cieši piekļāvies māmiņai.

Lasīt vairāk

Saki 'siers'! Smīnīgi makaki pozē fotogrāfam

Foto: Vida Press

Kā radīt labākās fotogrāfijas? Protams, smaidot! Lūk, bariņš makaku to pierāda. Viņi ļāvuši fotogrāfam sevi iemūžināt aizraujošos kadros, kas atspoguļo primātu ziņkārīgo dabu, ziņo "Vida Press".

Lasīt vairāk

Lācis bezbailīgi kāpelē pa koku galotnēm

Foto: Sputnik/Scanpix

Būt augstāk par zemi dažam var būt liels izaicinājums, taču lācis pierāda, ka arī dzīvnieks ar iespaidīgu augumu un svaru var uzrāpties vairāku metru augstumā. Himalaju melnais lācis safari parkā Krievijā novērots, kāpelējot pa koku galotnēm un graužot zariņus.

Lasīt vairāk

Kapibaru spa – cīnoties ar aukstumu, zvēriņiem zoodārzos piedāvā karstas vannas

Foto: Reuters/Scanpix

Kad sals tā vien kož degunā un vienīgais, par ko dienas laikā spēj domāt, ir karsta vanna, nākas novērtēt katru iespēju, kas ļauj sasildīties. Taču ne visas dzīvās būtnes spēj pašas par sevi parūpēties, tāpēc, piemēram, kapibaras zoodārzos tiek sildītas pavisam īpašā veidā.

Lasīt vairāk

Kā dzīvo Kizai – vienīgā brūnā panda pasaulē

Foto: Vida Press

Kizai ir septiņus gadus vecs pandu tēviņš, kas dzīvo pandu rezervātā Šansi provincē Ķīnā. Taču Kizai ir ārkārtīgi īpaša panda – viņš ir vienīgais pandu lācis pasaulē, kuram kažoks ir nevis ierasti melnbaltajā krāsu salikumā, bet gan brūni balts.

Lasīt vairāk

Simtiem aitu dodas spēku pārbaudē kalnos

Foto: Vida Press

Pārgājiens nebūt nav viegla nodarbe, īpaši, ja jāpārvar šķēršļi Alpu kalnos. Turklāt šo uzdevumu vieglāku nepadara fakts, ka esi viens no simtiem. Lauksaimnieki Šveicē kopā ar savām aitām devušies ceļojumā pa kalniem, un tas ir jau ikgadējs pasākums, norāda "Vida Press".

Lasīt vairāk

Vai vari atrast pūci?

Foto: Vida Press

Ejot mežā, noteikti ne viens vien dabas baudītājs ir aizdomājies par to, ka ļoti iespējams, koku galotnēs slēpjas arī dažādu putni, kurus nereti var pat sadzirdēt. Atliek vien pavērst skatu uz augšu un meklēt, kurš tad rada šo skaņu. Līdzīgi noticis arī ar kādu kanādiešu fotogrāfu, kas iemūžinājis pārsteidzošas krāsu saspēles starp pūci un koku.

Lasīt vairāk

Spriganas vāveres kopā ar putniem ziemā uzspēlē šahu

Foto: Vida Press

Divas pavisam spriganas vāveres nolēmušas baudīt ziemas priekus un nedaudz arī uzspēlēt šahu. Šajā izklaidē ar interesi iesaistījušies arī putni, vēsta "Vida Press".

Lasīt vairāk

Vāverēns un zīlīte apbrīno mušmiri

Foto: Vida Press

Kādam fotogrāfam Krievijā, Voroņežas apgabalā, izdevies fiksēt neparastu skatu, kurā redzams, kā vāverēns un zīlīte ziņkārīgi aplūko mušmiri. Taisnības labad jāteic, ka situācija ir inscenēta un, ķerot interesantus kadrus, izmantotas dažas viltības.

Lasīt vairāk

Fotogrāfs nejauši iemūžina bruņurupuču mīlas priekus

Foto: Vida Press

Pietuvoties aizraujošajai un nezināmajai dzīvnieku pasaulei var dažādos raidījumos, kuru veidotāji pacietīgi gaidījuši pat vairākas stundas, līdz izdevies iemūžināt interesantus notikumus savvaļā. Tas gadījies arī britu fotogrāfam Paulam Viljamsam, kurš negaidīti iemūžinājis bruņurupuču mīlas priekus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!