Foto: Kadrs no video
Žirafes Eiprilas grūsnība un gaidāmās dzemdības varētu nosaukt kā vienu no šī gada satraucošākajiem notikumiem zvēru dzīvē ASV. Nu jau pāris mēnešus tiešraidē skatāma žirafīte, kurai tūlīt, tūlīt jādzemdē. Taču tas vēl joprojām nenotiek.

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, dzīvnieku parkā "Animal Adventure Park" Harpursvillā, ASV, mīt 15 gadus veca žirafe Eiprila, kura gaida mazuli. Grūsnības posms žirafēm ir 15 mēnešus ilgs, un Eiprila tos jau aizvadījusi, tāpēc pavisam drīz būtu jādzimst mazam, ņipram žirafēnam. Tālab parka pārstāvji jau 24. februārī iedarbinājuši tiešraides kameru, kas dienu un nakti "YouTube" skatītājiem ļauj sekot līdzi Eiprilas ikdienai un, ticams, arī pašām dzemdībām.

BBC skaidro, ka nepilnu divu mēnešu laikā tiešraidi skatījušies miljoniem cilvēku, taču mazulis tā arī neesot vēl piedzimis.

Parka īpašnieks, reaģējot uz daudzu skatītāju un interesentu sašutumu par to, ka žirafēns vēl nav piedzimis, skaidrojis, ka, iespējams, parka darbinieki kļūdīgi noteikuši brīdi, kad mazulis ieņemts. Pārošanās tieksmes esot saskatītas 2015. gada oktobra vidū, taču, iespējams, var būt novirzes par pāris nedēļām. Taču tas nekavē daudzus jo daudzus miljonus ik dienu skatīties tiešraidi un mēģināt saskatīt mazo žirafēnu.

Jāpiebilst, ka tiešraides sakarā parks saņēmis arī daudzas sūdzības, kurās darbiniekiem pārmet pārāk atkailināto dabas procesu, taču parka pārstāvji pārmetumus noraidījuši un tiešraidi nav apstādinājuši.

Paredzams, ka Eiprilas atvase būs aptuveni 1,82 metrus gara un svērs ap 68 kilogramiem. Eiprilai tas būs jau ceturtais mazulis, taču tēvam, piecus gadus vecajam Oliveram, žirafēns būs pirmā atvase.

Tiešraide rodama arī parka izveidotajā "YouTube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!