Foto: Kadrs no video

Jau kopš februāra miljoniem cilvēku seko līdzi žirafes Eiprilas grūsnībai un gaidāmajām dzemdībām tiešraidē. Žirafe dzīvnieku parkā "Animal Adventure Park" Harpursvillā, ASV, kļuvusi par vietējo slavenību, taču skeptiķi nu jau izteikuši šaubas par to, vai tiešraide vispār ir īsta un vai tiešām Eiprila nav jau dzemdējusi.

Jau iepriekš "MansDraugs" vēstīja par to, ka 15 gadus vecās žirafes grūsnība un gaidāmās dzemdības piesaistījušas miljoniem cilvēku uzmanību, un ik dienu tiešraidē (skatāma šeit) žirafi vēro daudzi jo daudzi interesenti. Tiešraides kamera pieslēgta 24. februārī, bet vēl līdz šim Eiprila nav dzemdējusi. Žirafēm grūsnības posms ilgst 15 mēnešus, un Eiprila tos aizvadījusi, nu jau pārsniedzot grūsnībai paredzēto laiku par aptuveni mēnesi. Zoodārza pārstāvji gan norādījuši, ka, iespējams, varētu būt kļūdījušies ar brīdi, kad mazulis ieņemts, tāpēc dzemdību norises laikam varētu būt nobīde par dažām nedēļām.

Ilgstošais "klusums" tiešraidē radījis pamatu šaubām un konspirācijas teorijām, par kurām lasāms dažādos portālos. Piemēram, "Mashable" vēstīts, ka Eiprilas grūsnība varētu būt aprīļa joks (žirafes vārds angļu valodā rakstāms kā "April", kas tulkojumā apzīmē aprīļa mēnesi). Vēl cits pieņēmums vēsta, ka tiešraide, ko kopumā vērojuši vairāki miljoni cilvēku, patiesībā ir nekas vairāk kā vien sociāls eksperiments, kura laikā tiek pārraidīti jau iepriekš ierakstīti fragmenti, bet ļaudis tos vienalga turpina skatīties, nepacietīgi gaidot žirafes dzemdības.

Foto: Kadrs no video

Savukārt "New York Post" pieļauts, ka video tiešraide paredzēta reklāmas izvietošanai un ienākumu gūšanai no šādām darbībām.

Tāpat, atsaucoties uz tiešraides vērotāju ierakstiem "Twitter", vēstīts, ka Eiprila jau varētu būt dzemdējusi kādā no brīžiem, kad tiešraide pārtraukta vai kad pievīlušas tehnoloģijas un tiešraide nav bijusi skatāma.

Interesanti, ka vērīgākie tiešraides skatītāji arī norādījuši – attēla malās nav redzams, piemēram, pulkstenis, kas apstiprinātu, ka tiešraides notikumi tik tiešām ir īsti un notiek brīdī, kad skatītājs tos vēro.

"Viņa noteikti ir grūsna. Viņa drīzumā dzemdēs," par tiešraides skatītāju šaubām izteikušies dzīvnieku dārza pārstāvji. Interesentiem atliek vien gaidīt, kas notiks tālāk, jo ik dienu dārza pārstāvji "Facebook" lapā publicē aktuālos jaunumus par Eiprilas veselības stāvokli un dzemdību tuvošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!