Foto: Reuters/Scanpix
Baltie Bengālijas tīģeri ir viena no apdraudētākajām sugām pasaulē, ziņo "AOL News". Taču šīs sugas tīģeru pārim Sanhorhes zoodārzā Meksikā dzimuši divi braši mazuļi.

Divi balti strīpaini tīģerēni dzimuši mātītei Sašai un tēviņam Hazimam. Portāls vēsta, ka abi pieaugušie dzīvnieki zoodārzā nonākuši no kādas cirka grupas, tas noticis pirms aptuveni diviem gadiem.

Veterinārārsts Huans Francisko Olivass atklājis, ka baltā tīģeriene pārsteidzoši labi rūpējoties par savām atvasēm, kaut varējis būt pretēji: "Šajā gadījumā ir ļoti jauki redzēt, ka māmiņa rūpējas par mazuļiem, jo reizēm nebrīvē dzimušie tīģerēni neizdzīvo. Tas notiek tāpēc, ka mātes par viņiem nerūpējas vai ja tīģerienes ir stresā, kā rezultātā savus mazuļus var nogalināt un pat apēst."

Taču Saša esot lieliska māte, kura dzemdējusi divus veselīgus tīģerēnus. Ar katru dienu mazuļi kļūstot arvien smagāki un lielāki. Zoodārza pārstāvji teikuši, ka visi tīģeri pārtiekot tikai no gaļas.

Laimīgā ģimenīte ik dienu apskatāma Sanhorhes zoodārzā, ja vien nelīst un nav pārāk auksti. Mazuļiem vēl neesot doti vārdi, tie tikšot izvēlēti no iedzīvotāju iesūtītajiem variantiem. Pirmo reizi plašākai sabiedrībai baltie tīģerēni parādīti 16. maijā, taču dzimuši viņi esot aprīlī.

Skaidrojot tīģeru balto krāsu, kas krietni atšķiras no ierastajiem oranžajiem zvēriem, zoodārza pārstāvis Arturo Silva teicis, ka albīnisms ir iedzimts un tas galvenokārt ietekmē tīģeru balto kažoku. Dabā šos zvērus varot redzēt ārkārtīgi reti, tāpēc zoodārzam Meksikā šis ģimenes papildinājums esot ļoti nozīmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!