Foto: Shutterstock

Kāds satraucies garāmgājējs Bavārijā, Vācijā, uz ceļa pamanījis nestabilu jenotu, par ko paziņojis vietējām varas iestādēm. Taču liels bijis speciālistu pārsteigums, kad noskaidrots, ka jenots ir nevis sasirdzis, bet gan apreibis.

Portāls "The Local" vēsta, ka par 22. septembra rītā sastapto jenotu policijai ziņojis garāmgājējs. Viņš domājis, ka jenots ir sasirdzis, jo dzīvnieks uzvedies ārkārtīgi dīvaini. Aculiecinieks uztraucies, ka jenota veselībai draud briesmas, jo zvērs nespējis nostāvēt kājās un grīļojies. Taču, tiklīdz ieradušies policisti, ātri vien kļuvis skaidrs, ka jenota uzvedības pamatā ir alkohols.

Domājot, kur gan jenots varētu tikt klāt alkoholiskiem dzērieniem, policisti sapratuši, ka, iespējams, dzīvnieks paviesojies vietējā vīnogu audzētavā un saēdies rūgstošās ogas. Tas veicinājis reibumu un dzīvnieka neparasto uzvedību.

Policijas darbinieki pavadījuši iereibušo dzīvnieku nost no ceļa, bet pēc neilga laiciņa jenots jau pazudis no redzesloka. Speciālisti pieļāvuši, ka jenots kaut kur aizmidzis. Policisti skaidrojuši, ka šoreiz jenotam paveicies, jo viņu uz ceļa neesot notriekušas braucošas automašīnas.

Jenoti neesot Vācijas teritorijai raksturīgi dzīvnieki, tie valstī ievesti vien pagājušā gadsimta sākumā no ASV un audzēti kažoka dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!