Foto: Publicitātes attēli

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, mūžībā aizvadīts un dzimtajā Latgalē zemes klēpī guldīts Jāzeps Mukāns - sirms vīrs, bezpajumtnieks, kura īpašā draudzība ar uzticamo suni Reksu tika pamanīta. Pateicoties līdzcilvēku atbalstam, abiem draugiem bija iespēja sagādāt drošu un siltu patvērumu pēdējos trīs gadus dzīvnieku patversmē "Ulubele".

Arī Reksa devās uz Latgali izvadīt pēdējā gaitā savu draugu. Saudzējām Reksas sirsniņu un pievedām atvadīties tikai tad, kad viņas Jāzeps bija jau guldīts kapā. Kopā kārtojām ziedus un aizdedzām sveces, savā feisbuka profilā raksta patversmes pārstāvji.

Pašlaik un turpmāk Reksa ir un būs savās mājās "Ulubelē" - mūža pansijā un mīlestībā. Naktī viņa ieritinās Jāzepa gultā viņu namiņā. Diena viņai paiet atbildīgos pienākumos: ik rītu Reksa piedalās darbinieku "piecminūtē", apstaigā patversmes teritoriju, jo ir vienīgais suns, kurš brīvi dzīvo patversmē, netiekot turēts voljērā. Reksa sagaida apmeklētājus, brīvprātīgos un bērnus, kuri atbraukuši ciemos uz "Ulubeli". Reksa piedalās brīvprātīgo iesācēju instruktāžās un asistē bērnu grupiņu ciemošanās reizēs patversmē, turpinot mācīt mazajiem tik vajadzīgo un svarīgo cilvēcību.

Cilvēka un dzīvas radības stāsts nebeidzas mirklī, kad kāds tiek guldīts zemes klēpī. Tas pārtrūkst tad, kad nav vairs atmiņu, vēsta ieraksts "Ulubeles" feisbuka profilā.

Patversmes darbinieki izsaka milzu paldies virknei labu cilvēku, kuri palīdzēja noorganizēt atvadu ceremoniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!