Foto: Kadrs no video
Katra lielāka vai mazāka radība savu attīstību uzsāk no pavisam mazas vienības, līdz attīstības cikla rezultātā iegūst tādus apmērus un izskatu, kādam tam jābūt. Aicinām tevi ielūkoties "Youtube" video, kurā pāris sekunžu laikā apskatāms darbīgās bitītes dzīves sākumposmā jeb tas, kā tās attīstās pirmo dienu laikā.

Šis video publicēts arī "Bored Panda Animal" feisbuka lapā, un tajā cilvēki komentāros dalās divās kategorijās – vieni, kuri redzēto apbrīno, uzverot, ka tieši šī iemesla dēļ daba ir tik skaista. Taču pretējā "nometnē" esošie pauž nepatīkamas emocijas, kuras izraisījusi video skatīšanās.

Bites ir vienas no čaklākajām dzīvajām būtnēm, allaž vācot nektāru un gādājot par vienu no saldākajiem gardumiem – medu.


Bišu kopienā var būt pat 50 tūkstoši indivīdu, kas strādā viena mērķa labad. Kad sadzimst mazuļi, bitēm var kļūt par šauru, tāpēc daļa var atdalīties un meklēt sev jaunu mājvietu.

Šie lidojošie kukainīši Latvijā ir sastopami bieži, un katrs, kuram nācies būt tālāk no pilsētām vai kādā bišu audzētavā, iespējams, ar tām ir arī sadraudzējies. Fotogrāfijās bites, tāpat kā citus lidojošus kukaiņus, iemūžināt nav viegli, jo pārsvarā dzīvi pavada nemitīgā kustībā, tāpēc reizēm ir nepieciešamas minūtes un pat stundas, lai noķerto īsto kadru.

Kā izskatās bites un arī dažādi citi lidojoši kukainīši tuvplānā, meklē šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!