"Sapņa piepildījums" – tāds tulkojumā no ķīniešu valodas ir pirmās Francijā dzimušās pandas vārds, vēsta "The Guardian". Svinīgajā pasākumā, kas veltīts pandiņai, piedalījusies arī Francijas prezidenta Emanuela Makrona sieva Brižita, kurai mazule sagādājusi nepatīkamu pārsteigumu.

4. augustā Bovālas zoodārzā Francijā dzimuši pandu dvīnīši, puisītis un meitenīte, taču diemžēl izdzīvojis tikai viens no jaundzimušajiem. Nu tapis zināms, ka izdzīvojusi meitenīte, turklāt paziņots arī viņas vārds – Juana Menga.

Četrus mēnešus vecā lācenīte pasākuma laikā atradusies īpašā novietnē, priecējot viesus. Taču brīdī, kad viņai klāt pienākusi prezidenta kundze, melnbaltā pandiņa satrūkusies un izdvesusi pēkšņas skaņas, likdama sabīties arī Makronai.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka Makrona kļuvusi arī par pandas krustmāmiņu. Pasākuma laikā viņa teikusi, ka ir lepna par Francijai piešķirto iespēju uzņemt un audzināt pandas un ka šī starpvalstu sadarbība parādot ciešas saiknes starp Franciju un Ķīnu.

Pandu lācenīte dzimusi pieaugušo zvēru pārim Huanai Huanai un Juanam Zi, kas Bovālas zoodārzā ieradušies 2012. gadā. Juana Menga ir pirmā panda, kas dzimusi Francijā. Jāpiebilst, ka pandas zoodārzi visā pasaulē var iegūt vien uz laiku, piemēram, 10 gadiem, kā tas ir Huanas Huanas un Juana Zi gadījumā. Visas pasaulē mītošās pandas pieder Ķīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!