Foto: Reuters/Scanpix

Desmit ezīšiem Izraēlas pilsētā Ramatganā piemērota īpaša diēta un aktivitāšu programma, lai palīdzētu zvēriem zaudēt lieko svaru. Kā vēsta aģentūra "Reuters", adatu kamoliņi esot pārēdušies, tāpēc nespējuši vairs savelties kamoliņā un atvairīt ienaidniekus.

Dzīvnieku glābēji atraduši desmit ežus, ko nogādājuši Tamatganas zoodārza speciālistu rokās. Tur zvēri apskatīti, līdz secināts, ka, visticamāk, eži pārēdušies no pārtikas, kas ielās atstāta kaķiem un suņiem.

"Daudzi cilvēki klaiņojošajiem kaķiem uz ielām izliek kaķu barību, kas ir ļoti jauki, taču problēma ir tā, ka to ēd arī citi savvaļas dzīvnieki," aģentūrai norādījusi Beka Rifkina, zoodārza kopēja. Nu speciālisti noteikuši īpašu diētu un samērīgu ēdiena daudzumu, lai palīdzētu ežiem atkal iekļauties savvaļas dzīvē.

Viens no smagākajiem ežiem esot Šermans, kas zoodārzā nogādāts pirms diviem mēnešiem. Šermans sverot 1,6 kilogramus, esot par divām reizēm lielāks svars nekā ierasts.

Kopš diētas piemērošanas Šermans zaudējis aptuveni 120 gramus svara, un zoodārza kopēji cerot, ka arī turpmāk ezis izmantos iespējas skraidīt pa savu novietni un uzturēt sevi labā formā. Plānots, ka Šermans jau vasarā varētu tikt palaists atpakaļ savvaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!