Foto: Privātais arhīvs
Viena no katra kaķa laimīgākajām dzīves dienām, ticams, ir tā, kurā viņš nonāk mīlošā ģimenē pie atbildīgiem saimniekiem. Tādu piedzīvojis arī runcis Tomass, ko saimnieki atraduši caur biedrību "Cat Care Community" un portālu "Pukainis.lv", kur vienuviet apkopoti sludinājumi par četrkājainajiem draugiem, kas meklē mājas. Vivita un Raivis, Tomasa jaunie saimnieki, atklāj, kā ievēroja runci un kādas bija mīluļa pirmās dienas jaunajās mājās.

Kā stāsta Vivita, Tomass ir aptuveni divus gadus vecs, skaists runčuks. Saimniece jau ievērojusi, ka Tomass ir ļoti mīļš un draiskulīgs, un labprāt nododas spēlēm ar pelītēm un dažādiem striķīšiem. Savukārt Raivis min, ka kaķim arī ļoti patīk murrāt un līst virsū cilvēkam.

"Kopā ar draugu bijām vienojušies par to, ka vēlamies minci, kas jau ir paaudzies un spēj palikt vienatnē pa dienu. Feisbukā pamanīju "Cat Care Community" lapu un tajā norādi uz "Pukainis.lv", tur arī uzgājām Tomasu. Apraksts bija saistošs un, kad sūtīju draugam iespējamos mājdzīvnieka kandidātus, viņam vislabāk patika tieši Tomass. Tad nu drīz pēc tam sazinājos ar Annu Ritman, lai sarunātu tikšanos, noskaidrotu vairāk par minci," atceras Vivita. Par Tomasa izvēli turpina Raivis: "Kad no kandidātiem izvēlējos Tomasu, man patika divas lietas: tas, kā viņš izskatījās, un ka viņš jau bija pāri kaķēna gadiem, kuros parasti kaķi "izklaidējas" ar tapetēm un citiem sienu dekoriem. Tā kā dzīvojam īrētā dzīvoklī, tas man sākumā sagādāja raizes, bet Tomass mani nav pievīlis."

Foto: Privātais arhīvs

Skaidrojot, kā runcis iejuties jaunajās mājās, saimnieki atklāj, ka tas noticis visai ātri. "Pirmajā vakarā pēc atbraukšanas apjucis ņaudēja un pēc tam pie mums abiem murrādams visu nakti nāca. Bijām nobažījušies par viņa pirmo dienu vienatnē, jo sanāca viņu atvest svētdienas vakarā, bet pirmdien abiem uz darbu," stāsta saimniece. "Sākumā vakarā bija sabijies, bet ar katru dienu mincis palika drošāks un tagad jau mūs sagaida dzīvokļa vidū vai pie pašām durvīm."

Mājoklī kaķis īpaši iecienījis koka krēslu pie virtuves galda, tāpat Tomass bieži vien sēž uz kādas no palodzēm un vēro to, kas notiek ārpusē, min saimnieki.

Tomass mājoklī savā veidā uzņēmies arī modinātāja lomu, teic Vivita. Tiklīdz kaķis sadzird modinātāja signālu, tā uzreiz steidz savus saimniekus modināt. Turklāt kaķim patīk parūpēties par saimnieku labsajūtu, piebilst saimniece: "Viņam ļoti patīk vakaros "mīcīt mālus", sagādājot masāžu dažādām ķermeņa daļām." Arī Raivis min kādu runcim raksturīgo darbību: "Vakaros Tomass parasti arī nāk sēdēt man klēpī, kamēr strādāju pie datora, un bieži vien arī "mīca mālus" uz manas kājas, kamēr nesāku viņu glaudīt."

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!