Foto: Kadrs no video
Barnaulas pilsētā Krievijā atrodama "Kaķlande" jeb "Košlandija", kur mīt daudzi Sibīrijas meža kaķu šķirnes pārstāvji.

Kā vēstīts "Postomania.net", kuplās saimes pirmsākumi meklējami 2003. gadā. Tad pie lauksaimniekiem Barnaulā parādījies pirmais kaķis, ko mājup pārnesuši ģimenes jaunākie locekļi.

Tāpēc par sava veida barvedi un galveno kaķi iecelta rižā kaķenīte Babuška jeb Vecmāmiņa. Viņa bijusi Sibīrijas kaķu šķirnes pārstāve, un arī viņas atvases dzimušas tikpat pūkainas un augumā lielas. Pati Vecmāmiņa 2004. gadā laidusi pasaulē piecus rudas krāsas kaķus.

Foto: Kadrs no video

Tā kā kaķiem ir visai bieza spalva un šīs šķirnes mīluļi ir raduši dzīvei bargos laikapstākļos, arī Sibīrijas aukstās ziemas viņus nebiedē. Saimnieki atklājuši, ka kaķi mierīgi dzīvojot pa āru, savukārt guļvietas viņiem atvēlētas trīs līmeņu plauktos vistu kūtī, kur murrātāji varot izgulties, kā nu kuram ērtāk.

Kuplā saime lieti noderot arī saimnieciskos darbos, pasargājot mājokli no grauzējiem. Tāpat kaķi sargājot saimniekiem piederošās vistas un trušus no nevēlamiem viesiem kūtī.

Vairāk par saimnieces Annas Lebedevas mājas mīluļiem vēstīts portālā "Design You Trust". Izrādās, viņas uzņemtās fotogrāfijas ar skaistajiem kaķiem kļuvušas populāras jau pirms pāris gadiem, turklāt par sava veida pasaules slavu viņa uzzinājusi gluži vai nejauši.

Foto: Kadrs no video

"Pirms pāris gadiem es pamanīju, ka manas fotogrāfijas klīst pa internetu. Vispirms tās pamanīju kādā mājaslapā par Norvēģijas meža kaķiem. Fotogrāfijas izmantotas divreiz un bez atsauces, un tagad pa pasauli klīst kā Norvēģijas kaķus raksturojošas," teikusi Lebedeva.

Kopā ar vīru Sergeju kuplā kaķu pulka saimnieki savu dzīves vidi nosaukuši par "Kaķlandi", jo viņus ieskauj daudzi jo daudzi peļu junkuriņi.

Konkrēts kaķu skaits gan nav atklāts, un saimniece to komentējusi tā: "Cik daudz kaķu mums ir šobrīd? Uz šādu jautājumu es parasti atbildu: "Miljons, varbūt vairāk.""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!