Foto: Privātais arhīvs
Meinkūni ir ja ne paši lielākie, tad noteikti vieni no lielākajiem kaķiem pasaulē. Saprotams, ka tādu mājdzīvnieku nevar neievērot kaut tikai izskata dēļ vien. Meinkūna augums ar pūkaino spalvu un savvaļas kaķim līdzīgo purniņu rada īpaša kaķa iespaidu, turklāt jaukās rakstura īpašības padara šīs šķirnes mīluli par vislabāko mājdzīvnieku, kāds saimniekam bijis.

Tāpēc turpinājumā var iepazīties ar sešiem meinkūniem un viņu stāstiem, par ko laika gaitā vēstīts "MansDraugs". Savukārt šeit var lasīt pašmāju audzētājas stāstu par to, kāpēc viņai iepatikušies meinkūni un kāda ir šīs šķirnes kaķu kopšana. "Domāju, meinkūni var kļūt par ideālu mājas mīluli teju jebkurā ģimenē. Jāņem vērā vienīgi tas, ka šiem kaķiem patīk būt saimnieku sabiedrībā. Tas nozīmē, ja jūs no rīta iesiet tīrīt zobus, tad kaķis noteikti būs blakus un dzers ūdeni no krāna. Kad dzersiet rīta kafiju, jūsu kaķis būs klāt un prasīs kādu gardumiņu. Viņš sagaidīs jūs no darba, "palīdzēs" bērniem pildīt mājasdarbus un ies ar jūsu viesiem uz vannasistabu," teica audzētāja Anžela Fomičeva.

Vēl par citiem kaķiem, kas dienās izaugs ārkārtīgi lieli, var lasīt šeit.

Kaķis-rekordists ar gandrīz pusmetru garu asti – meinkūns Signuss

Foto: AP/Scanpix

Runcis Singuss ir īpašs kaķis. Kā jau meinkūnu šķirnes pārstāvis, kaķis ir krietni lielāks par pārējiem sugasbrāļiem. Taču Singuss var lepoties arī ar neparasti garu asti, kas reģistrēta pat Ginesa rekordu grāmatā, vēstīts tās mājaslapā.

Lielā kaķa izskatu paspilgtina gara, kupla aste. Ginesa pasaules rekordu speciālisti to izmērījuši un konstatējuši, ka aste ir 44,66 centimetrus gara, kas padara Singusu par pasaulē garākās astes īpašnieku. Runcis mīt Mičiganas štatā ASV.

Kaķa saimniece Lorēna Pauersa kopā ar vīru Vilu pastāstījuši, ka kaķim reizēm gadoties ar asti trāpīt pa dažādiem priekšmetiem, taču tas allaž esot nejauši. Gluži vienkārši pats kaķis atrodoties nedaudz tālāk par savu asti.

Portālam "Love Meow" saimnieks Vils atklājis, ka Singuss esot ārkārtīgi mīļš un draudzīgs kaķis, kurš uzvedoties gluži kā regdols, tiklīdz tiek klēpī. Proti, runcis pilnībā ļaujot darīt ar sevi visu, ko vien saimnieks vēlas.

Lasīt vairāk

Apburošais runcis Īvs, kurš nēsā stilīgas brillītes

Foto: Kadrs no video

Daudzi kaķi interneta vidē kļūst populāri ne tikai sava izskata, bet arī kādu interesantu "odziņu" dēļ. Piemēram, kaķis Īvs piesaistījis daudzu "Instagram" lietotāju uzmanību, jo fotogrāfijās redzams kopā ar neparasta izskata brillītēm.

Meinkūns Īvs, augumā lielo kaķu šķirnes pārstāvis, mīt Austrijā, norādīts īpaši runcim izveidotajā "Instagram" profilā. Turklāt tajā kā kaķa īpašā pazīme labi redzama kāda vienojošā detaļa, kas rodama teju visās publicētajās fotogrāfijās: īpatnējas brilles ar dažādu formu rāmjiem. Apļi, zvaigznītes, pat siera strēmeles un dažādi uzraksti – tas viss saskatāms interesantajās brillēs, kas rotā kaķa galvu. Taču nosodījumam neesot pamata, Īva saimniece atklājusi "Catster", jo runcis neiebilstot pret tām.

Saimniece Tatjana skaidrojusi, ka 2017. gada sākumā "Instagram" publicējusi kaķi, kas ietērpts dažādās drēbītēs, tādējādi attēlojot dažādus filmu varoņus no "Oskaram" jeb Amerikas Kinoakadēmijas balvu nominētajām filmām un aizvadīto gadu uzvarētājiem. Vienam no varoņiem bijušas brilles, tāpēc Tatjana arī kaķim tādas pielāgojusi. Tālāk jau fotografēšanās ar dažāda veida brillēm kļuva par runča Īva īpašo atpazīstamības zīmi.

Lasīt vairāk

Garākais kaķis pasaulē – slinkais Ludo

Jaunākie Ginesa rekordu grāmatas ieraksti liecina, ka noskaidrots garākais kaķis pasaulē. Tas ir lielais un slinkais Ludo, kuru saimnieki gandrīz vai noskatījuši filmās par Hariju Poteru.

"Guinness World Records" informācija liecina, ka meinkūns Ludo ir 118,33 centimetrus garš. Lielais runcis dzīvo Veikfīldā, Anglijā. Iepriekšējos sešos gados pasaulē garākā mājas kaķa tituls ticis mīluļiem no ASV, bet Ludo rekordu ir pārspējis un jau atkal sarūpējis to Lielbritānijai, liecina informācija mājaslapā.

Ludo saimniece Kelsija Džila savu lielo mājas mīluli raksturojusi kā mierīgu, draudzīgu kaķi, kas sevišķi neiespringst uz apkārt notiekošo. Tāpat Ludo patīk labi pagulēt. Džilu ģimenē kopā mīt trīs meinkūnu šķirnes kaķi, kuri ir daudz lielāki par citu šķirņu kaķiem, taču Ludo ir vēl īpašāks par pārējiem. Viņš gluži vienkārši ir milzīgs.

Lasīt vairāk

Uzmanīgais milzis Samsons – lielākais kaķis Ņujorkā

Foto: Kadrs no video

Liels, bet uzmanīgs un rotaļīgs – tā saimnieks raksturo savu mājdzīvnieku, kurš pēdējo dienu laikā guvis milzu ievērību pasaulē. Tas gan nav velti, jo tiek uzskatīts, ka runcis Samsons ir lielākais kaķis Ņujorkā un, iespējams, arī viens no lielākajiem arī visā pasaulē.

Samsons ir meinkūns, kas sver 12 kilogramus un tiek uzskatīts par Ņujorkas lielāko kaķi. Taču nav tā, ka mīlulis ir pārbarots un tāpēc ir tik liels. Meinkūna šķirnes kaķiem ir raksturīgs neparasti liels auguma izmērs, un saimnieki apstiprina – Samsons ir vesels, priecīgs un liels mīlulis.

Kā "The Dodo" atklāj Samsona saimnieks Splērts, lielais mīlulis ir "uzmanīgs milzis", kurš ir gan mīļš un jauks, gan arī pilns azarta. "Viņam patīk cīkstēties un spēlēties, bet klusībā viņš alkst būt jauks, kamēr neviens neskatās. Viņš ir dāmu mīlulis, viņam sievietes patīk daudz vairāk nekā vīrieši. Izņemot mani, jo savu tēti viņš ļoti mīl," lepojas Splērts.

Lasīt vairāk

Ceļotājs Cēzars – kaķis, kas apceļojis 14 valstis un neplāno apstāties

Ko darīt, ja saimniekiem ir nepārvarama vēlme ceļot, bet ir jārūpējas par četrkājaino draugu? Iespējams, risinājums ir nebaidīties no nezināmā un kaķi iesaistīt ikdienas aktivitātēs. Lai arī daudziem murrātājiem grūtības sagādā iziešana no mājokļa, runcis Cēzars pierāda, ka var pat lidot, lai redzētu vietas, kuras ierakstāmas daudzu cilvēku galamērķu sarakstā.

Sniegbaltā runča Cēzara saimniece "Bored Panda" atklājusi, ka šobrīd trīs gadus vecais meinkūnu šķirnes kaķis viņai līdzi sācis ceļot 2015. gadā. Pirmajā ceļojumā ar velosipēdu apceļota Eiropa. Brauciens sācies Zviedrijā, abu mājvietā, tad turpinājies Dānijā un Vācijā, aplūkojot arī kaimiņvalstis, piemēram, Beļģiju un Franciju. Kaķis kopā ar saimnieci pabijis arī siltākajos reģionos, Spānijā un Portugālē.

Pirmais ceļojums bijis tik veiksmīgs un iespaidiem bagāts, ka saimniece turpinājusi savos piedzīvojumos iesaistīt kaķi.

"2016. gada vasarā mēs bijām brīvprātīgie Grieķijā, Francijā un Spānijā," norādījusi saimniece, kas savu vārdu nav atklājusi. Taču abi ceļotāji neesot aprobežojušies ar Eiropu vien un drīz pārlidojuši pāri Atlantijas okeānam uz ASV. Tur viņi paviesojušies siltākajos reģionos, proti, Kalifornijā, Nevadā un Arizonā.

Lasīt vairāk

Milzu klēpjkaķis: lielais Tihons iecienījis gulēšanu saimnieces rokās

Vai esi kādreiz iedomājies, kāda būtu ikdiena ar visai lielu mājas kaķi līdzās? Daudzi saimnieki iecerēto izvēlas pārvērst realitātē un uzņemties rūpes par meinkūnu, kas dienās izaugs par vienu no lielākajiem kaķiem pasaulē. Tāds ir arī runcis Tihons, kurš mīt Krievijā un kļuvis par sava veida interneta slavenību.

Zināms, ka meinkūna šķirnes kaķi ir vieni no lielākajiem mājas kaķiem pasaulē. To pierāda arī Krievijā mītošais runcis Tihons un viņa saimniece, kura daudzas fotogrāfijas publicējusi "Instagram" profilā, un tieši tā dēļ iespaidīgā izmēra runcis piesaistījis tūkstošiem cilvēku uzmanību un mediju interesi.

Saprotams, lielais mīlulis auguma dēļ varētu šķist kā visai neērts gulēšanai klēpī, taču Tihons, kura vārds tulkojumā no krievu valodas apzīmē klusumu, īpaši iecienījis samīļošanos ar saimnieci, atrodoties viņas rokās.

"Viņam visu laiku patīk būt man rokās. Viņam nepatīk būt vienam," portālam "LoveMeow" atklājusi kaķa saimniece. Baltais runcis arī sekojot viņai pa māju, lai kur saimniece ietu, un mēdz ieklīst līdz ar viņu pat vannasistabā, lai tikai nepaliktu kaut kur vienatnē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!