Foto: Kadrs no video
Vairāki tūkstoši cilvēku vērojuši "Instagram" publicēto video, kurā lauva sarokojas ar suni. Abu dažādo sugu pārstāvju draudzīgās attiecības aizkustinājušas daudzus jo daudzus interesentus, radot arī jautājumus par to, kā gan lauva un suns spējuši tik labi saprasties.

Video fragmentā redzama lauva, kas uz brīdi ar savu ķepu satver suņa ķepu, to šķietami pieglauž sev klāt, bet pēc tam atlaiž vaļā. Daudzi video komentētāji to salīdzinājuši ar draudzīgu rokasspiedienu starp abiem dažādajiem dzīvniekiem. "Live Science" norādīts, ka patiesībā šie zvēri neesot svešinieki viens otram un mītot kopā.

A post shared by ToyQuest101 (@toyquest101) on Jan 26, 2018 at 8:46pm PST

Kā norādīts portālā, video iemūžināta saziņa starp lauvu Mikiju un suņu dāmu Kamilu. Abi mītot bezpeļņas organizācijas "Black Jaguar White Tiger Foundation" mītnē Meksikā, kur novietoti izglābti savvaļas dzīvnieki.

Fonda pārstāvji jau 2017. gada novembra beigās "Instagram" profilā atklājuši, kāds ir lauvas un suņa stāsts. Mikijs fonda paspārnē esot nonācis 2016. gada oktobrī, kad pie kāda no aktīvistiem vērsies vīrietis, kurš izglābis lauvu. Lielais kaķis esot mitis viņa mājoklī.

Speciālisti devušies pakaļ lauvai, lai vestu to uz organizācijas mītni, un noskaidrojuši, ka Mikijs esot krietni apvēlies un pārsniedzot veselīgu svaru. Tamdēļ drīz vien pēc ierašanās paversmē lauvai piemērota īpaša diēta, lai palīdzētu dzīvniekam atgūt formu.

A post shared by BJWT Bios (@bjwtbios) on Nov 17, 2017 at 12:06pm PST

Taču, izrādās, ar to pārsteigumi neesot beigušies, jo cilvēka mājās lauva mitusi kopā ar četrkājaino draugu, suņu meiteni Kamilu. Abi uzņemti organizācijas zvēru rindās, taču sākotnēji esot bijuši nošķirti, par ko Kamila ļoti pārdzīvojusi. Suņu meitene esot stāvējusi un gaudojusi, vēlēdamās tikt klāt pie sava drauga.

Cik zināms fonda aktīvistiem, lauva un suns esot uzauguši kopā jau no mazām dienām, tāpēc ļoti pieraduši viens pie otra un labprāt pavadot laiku kopā.

"Abi ir vēl viens pierādījums tam, ka mīlestība un draudzība pastāv par spīti sugu atšķirībai. Mikijs mīl Kamilu un Kamila mīl Mikiju. Viņu draudzība ir vienkārši apburoša," tā par dzīvniekiem rakstīts "Instagram".

"Live Science" norādīts, ka savvaļā lauvas un suņa sastapšanās radītu ļoti nepatīkamas sekas, taču starpsugu draudzība gan neesot retums. Tāpat par labu šādai savienībai spēlējot tas, ka abi sadraudzējušies nebrīvē, turklāt kopā pavadījuši laiku jau no bērnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!