Foto: Sputnik/Scanpix
Turpinot pērn iesākto tradīciju, ka zīmīgos pasākumos futbola pasaulē rezultātus savā veidā nosaka īpašs pareģis, arī 2018. gada vasarā Krievijā notiekošajām Pasaules kausa sacensībām futbolā norīkots četrkājains pareģis, kurls runcis Ahilejs, vēstī "The Sun". Baltais skaistulis neesot amatieris šajā ziņā, jo rezultātus futbola spēlēm pareģojis jau pērn, 2017. gadā.

Runcis Ahilejs nav vis parasts kaķis. Par viņa pastāvīgo darba vietu uzskatīts Ermitāžas muzejs Sanktpēterburgā, kur Ahilejs esot viens no aptuveni 60 kaķu lielas kolonijas, kuras galvenais uzdevums ir pasargāt populāro tūrisma apskates objektu no pelēm. Diemžēl kaķis gan esot kurls, taču tas netraucējot viņam kļūt par pareģi un līdzjutēju priekam noteikt, kuras valsts komanda attiecīgajā mačā būs uzvarētāja.

Baltā mīluļa spējas novērtētas jau pērn, kad Ahilejs precīzi pareģojis trīs no četru spēļu rezultātiem "FIFA" Konfederācju kausā. Arī šīs spēles notikušas Krievijā.

Raksturojot pašu pareģošanas procesu, minēts, ka tas esot visai vienkāršs: kaķa priekšā esot novietoti divi trauciņi ar ēdienu, un katrā iesprausts attiecīgās spēles valstu karogs. Savukārt "RT" norādīts, ka kaķim esot jāizvēlas starp divām pelītēm. Pie kura trauciņa Ahilejs pieiet pirmais, tā valsts uzvarēšot.

Foto: Sputnik/Scanpix

Ermitāžas pārstāve Marija Kaltunena par peļu junkuriņa spējām teikusi: "Ahilejs izvēlēts viņa spēju izvēlēties, analīzes un neparastā rakstura dēļ. Kurlums viņam netraucē – tas tieši ļauj labāk koncentrēties pareģošanai."

Kaķim esot piešķirta īpaša identifikācijas karte, kas ļaujot mīlulim iekļūt stadionos. Norādīts, ka Ahilejs būšot vienīgais dzīvnieks, kam šāda karte izsniegta.

Tā kā savas īpašās spējas kaķis parādījis jau pērn, kopš tā brīža mīlulis esot pieņēmies svarā, tamdēļ muzeja speciālisti nolēmuši Ahilejam piemērot diētu.

"RT" vēstīts, ka Ermitāžā kaķi mītot jau kopš 18. gadsimta. Runcis Ahilejs muzeja teritorijā esot aizvadījis visu savu dzīvi. Muzejā esot tradīcija tā uzticamajiem sargiem piešķirt slavenu gleznotāju un mītisko varoņu vārdus.

"FIFA" Pasaules kausa spēles notiks Krievijā no 14. līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!