Foto: Kadrs no video

Rīgas Zooloģiskā dārza rosīgākajiem dzīvniekiem, mazajiem surikatiem, kuri allaž ap sevi pulcē bariņu interesentu, dzimuši pēcnācēji, divi ņipri mazuļi, vēstīts zoodārza "Facebook" lapā.

Saimes papildinājums sagaidīts jaunizveidotajā terārija ēkā, kur 12. februārī dzimušas surikatu atvases. "Sākumā par pēcnācēju eksistenci varēja nojaust tikai pēc saimes uztrauktās uzvedības un
smalkiem pīkstieniem, kas nāca no alas," iepriekš skaidroja zoodārzā.

"Piedzimstot mazuļi sver 25–36 gramus, ar mātes pienu tie barojas 7–9 nedēļas. Jaunie surikati no apmēram mēneša vecuma sāk pievienoties grupas pieaugušajiem dzīvniekiem barības meklējumos, tie daudz mācās no pieaugušo piemēra, novērojot un atdarinot to uzvedību. Arī visa pārējā grupa piedalās mazuļu aprūpē. Mātītes, kam nekad pašām nav bijis mazuļu, nereti ražo pienu un zīda alfa mātītes pēcnācējus, kamēr īstā māte laiku pavada, meklējot barību. Grupas mātītes arī pasargā mazuļus no draudiem, nereti riskējot pašas ar savu dzīvību. Sargam dodot briesmu signālu, viņas nogādā mazuļus alā drošībā, vai, ja tas nav iespējams, paliek uz vietas un paslēpj visus mazuļus zem sevis," skaidrojuši zoodārza speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!