Foto: Kadrs no video

Viens no Rīgas Zooloģiskā dārza jaunākajiem iemītniekiem ir klinšu damanu mazule, kas dzimusi pērnā gada decembrī, "MansDraugs" atklāj zoodārza pārstāvji. Damanēns ir ļoti aktīvs, pretēji kā pieaugušie damani, un interesējas par apkārtējo pasauli.

Rīgas zoodārzā tapis video, kurā iemūžinātas klinšu damanu mazules gaitas terārijā. Tāpat var klausīties Rīgas zoodārza speciālista Māra Lielkalna stāstījumā par klinšu damanu sugu, kas zoodārzā ir jaunums.

Mazulis ir meitenīte. Tā ir dzimusi 2017. gada 14. decembrī. Lai arī dzīvniekam ir tikai nedaudz vairāk par vienu mēnesi, tas ir ļoti darbīgs. Ik pa laikam skrien pasildīties zem sildlampām, jo šiem dzīvniekiem ķermeņa temperatūra nav pastāvīga – atkarībā no laika apstākļiem tā var nedaudz mainīties. Tāpat ņiprā mazulīte arī apciemo māti un pārējos bara locekļus. Zoodārza darbinieki novērojuši, ka bara jaunā iemītniece jau jūtas krietni patstāvīga.

Zoodārza mājaslapā norādīts, ka klinšu damani sastopami daudzviet Āfrikā – kontinenta ziemeļu daļā uz dienvidiem no Sahāras, Dienvidāfrikā, kā arī Arābijas pussalas rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!