Zoodārzā ir desmitiem dažādu dzīvnieku, un daudzi no tiem pieskaitāmi plēsīgajiem. Kā šādi iemītnieki tiek baroti, kā tīrīti voljeri un kādi drošības noteikumi darbiniekiem jāievēro, noskaidrojuši "Mans Medijs" reportieri.

Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns skaidro, ka darbs zoodārzā ir ļoti interesants. "Visbiežāk nelaimes gadījumi notiek brīžos, kad piemirsts par drošību un kad nenovērtē dzīvniekus." Viņš piebilst, ka ir izveidotas dažādas drošības sistēmas – tās paredz, ka darbinieki neiet iekšā pie dzīvnieka, lai iztīrītu viņam voljeru. "Ir pārdzīšanas sprosti, kuros uz laiku ievieto dzīvnieku. Savukārt tukšo voljeru izmazgā, izpucē, saliek barību un dzīvnieku palaiž atpakaļ."

Zīdītāju nodaļas zoologs Aļona Mihailova atceras, ka reiz iegājusi pie svītrainajām hiēnām, jo esot aptrūkušās barības bļodas, kuras dzīvnieks aizstūmis tālu no durvīm. "Es no rīta iegāju pie hiēnas iekšā, viņa uzlika kājas man uz pleciem un ar savu smaidu skatījās sejā. Hiēnām zobi ir tādi paši kā lācim, neskatoties uz to, ka nav tik lieli."

Arī zoodārza apmeklētāji uzsver, ka darbiniekiem jāapgūst darba drošības jautājumi, kā arī jābūt apmācītiem, kā rīkoties konkrētās situācijās, nonākot saskarsmē ar plēsīgu dzīvnieku.

Šeit apskati video, kā uzvedas plēsīgie karakala kaķēni, kas pirmo reizi izlaisti laukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!