Bieži vien šķiet, ka pasaulē nav nekā mīlīgāka par maziem, nedaudz neveikliem, taču ārkārtīgi apburošiem kaķēniem. Tam nevar nepiekrist. Turklāt aizkustinošus kadrus var notvert, vērojot arī lielo kaķu, piemēram, lauvu un tīģeru mazuļus. Tāpēc turpinājumā var aplūkot, kādi ir dažādu sugu dzīvnieku mazuļi.

Tīģeru tēviņš Jaša pirmo reizi satiek savus četrīšus

Foto: AFP/Scanpix

Hagenbeka zoodārzā Hamburgā, Vācijā, Sibīrijas tīģeris Jaša pirmo reizi dzīvē saticis savas atvases, vēsta "ABC News".

Īpašā tikšanās noritējusi oktobra beigās zoodārzā. Sibīrijas tīģeris Jaša tad sastapis savas atvases, četrīšus Annušku, Dašu, Mišku un Vitāliju.

Lasīt vairāk

Zoodārzā Čehijā dzimuši reto balto lauvu piecīši

Foto: Reuters/Scanpix

Privātā zoodārzā Dvorecā, Čehijā, dzimuši pieci balti lauvēni, ziņo aģentūra "Reuters". Šīs sugas dzīvnieciņi pasaulē esot reti un apdraudēti.

Vēstīts, ka brangais metiens, četras meitenītes un viens puisītis, balto lauvu pārim dzimis 4. maijā, tāpēc nu mazuļi esot aptuveni 10 nedēļas veci. Ierasts, ka lauvām metienā parasti dzimst divi vai trīs mazuļi.

Lasīt vairāk

Unikāls skats – lauvu mātīte baro leopardu mazuli

Foto: AP/Scanpix

Safari Tanzānijā novērots pavisam neparasts skats – lauvu mātīte kopā ar pavisam mazu leopardiņu, vēsta "Telegraph".

Fotogrāfijas rāda, ka lauvu mātīte ļāvusi mazulim zīst pienu. Ziņots, ka leopardu mazulis esot trīs nedēļas vecs, savukārt īpašā lauvu mātīte esot vietējiem iedzīvotājiem zināma un iesaukta par Nosikitoku.

Savvaļas kaķu eksperts Lūks Hanters norādījis, ka šāds notikums esot noslēpumains: "Es nezinu nevienu citu starpsugu adopcijas vai zīdīšanas piemēru kaķu vidū." Hanters piebildis, ka konkrētā lauvene nesen esot dzemdējusi mazuļus, un tas šajā situācijā spēlējot lielu lomu. "Viņa ir fizioloģiski gatava parūpēties par mazajiem kaķiem, un leopardiņš atbilst prasībām – viņš ir gandrīz vienā vecumā ar lauvenes mazuļiem un fiziski ir ļoti līdzīgs viņiem."

Lasīt vairāk

Apdraudēto balto Bengālijas tīģeru pārim dzimuši divi ņipri mazuļi

Foto: Reuters/Scanpix

Baltie Bengālijas tīģeri ir viena no apdraudētākajām sugām pasaulē, ziņo "AOL News". Taču šīs sugas tīģeru pārim Sanhorhes zoodārzā Meksikā dzimuši divi braši mazuļi.

Divi balti strīpaini tīģerēni dzimuši mātītei Sašai un tēviņam Hazimam. Portāls vēsta, ka abi pieaugušie dzīvnieki zoodārzā nonākuši no kādas cirka grupas, tas noticis pirms aptuveni diviem gadiem.

Veterinārārsts Huans Francisko Olivass atklājis, ka baltā tīģeriene pārsteidzoši labi rūpējoties par savām atvasēm, kaut varējis būt pretēji: "Šajā gadījumā ir ļoti jauki redzēt, ka māmiņa rūpējas par mazuļiem, jo reizēm nebrīvē dzimušie tīģerēni neizdzīvo. Tas notiek tāpēc, ka mātes par viņiem nerūpējas vai ja tīģerienes ir stresā, kā rezultātā savus mazuļus var nogalināt un pat apēst."

Lasīt vairāk

Austrijā dzimusi īpaši mīlīga četrotne – retie baltie tīģerēni

Foto: Reuters/Scanpix

Aptuveni pirms mēneša zoodārzā Austrijā dzimuši četri balti tīģerēni, ziņo "Reuters".

Balti strīpainā četrotne dzimusi 22. martā Austrijas Baltajā zoodārzā aptuveni 150 kilometru attālumā no galvaspilsētas Vīnes.

"Dzemdības ilga aptuveni piecas stundas, un katrs svēra gandrīz kilogramu," teicis zoodārza direktors Herberts Eders.

Lasīt vairāk

Krievijā dzimis ārkārtīgi retais līģeris – lauvas un tīģerienes atvase Cars

Foto: AFP/Scanpix

Pūkainais kažoks kā lauvai, bet melnās strīpas kā tīģerim – tāds ir abu minēto sugu mīlestības auglis līģeris, kas dzimis Krievijā. Retais dzīvnieciņš parādīts arī mediju pārstāvjiem.

Kā ziņo "Phys.org", līģerēns Cars dzimis ceļojošajā zoodārzā Krievijā. Zoodārza īpašumā ir gan lauvu tēviņš, gan tīģeriene. Viņai kopumā esot dzimuši trīs līģerēni, taču izdzīvojis vien Cars. Lai uzsvērtu šī neparastā krustojuma nozīmi, mazulim piešķirts visai dižciltīgs vārds, tādējādi radot asociācijas ar reiz Krievijā valdošajiem spēkiem.

"Mēs viņu neturam būrī, jo ārā ir pārāk auksti," teicis zoodārza vadītājs Ēriks Airapetjans, ar jaundzimušo pozējot sanākušajiem mediju pārstāvjiem. "Mēs viņu turam telpās, viņš pat guļ mūsu gultā."

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!