29. aprīļa vakarpusē jūras ērgļu ligzdā Durbē izšķīlies putnēns, kas pārtraucis trīs gadus ilgo "tukšuma periodu" šajā putnu mājvietā. Pēdējoreiz ērgļu mazulis šajā ligzdā izšķīlās 2015. gadā.

Šī ir pirmā no abām ligzdā iedētajām oliņām (pirmā iedēta 24. martā), kas izšķīlusies. Mazulis dzimis jūras ērgļu tēviņa Raimja un mātītes Mildas savienībā, un portāla "Dabasdati.lv" foruma aktīvisti komentējuši, ka mazulis sagādājis tēvam lielisku dāvanu un izšķīlies dienā, kad vārda dienu svin Raimonds.

Foruma dalībnieki novērojuši, ka Mildai esot spēcīgs mātes instinkts, ērgļu dāma cītīgi cenšoties barot savu atvasi, lai arī sākotnēji tas izrādījies visai sarežģīts uzdevums. Taču pāris dienu laikā Milda jau prasmīgi barojot ērglēnu. Tikmēr tēviņš Raimis novērots, vairākkārt uz ligzdu atnesdams salmus mājokļa labiekārtošanai. Tāpat regulāri tiek gādātas zivis, no kā mieloties pieaugušajiem putniem un ar ko pabarot mazuli.

Abi putni joprojām silda arī otru oliņu, kurai drīzumā būtu jāšķiļas.

Pēdējoreiz šajā ligzdā oliņa iedēta 2015. gada sākumā, kad no tās izšķīlās Durberts, kura olu ar knābi bija apskādējusi vārna un daudzi neticēja, ka ērglēns vispār nāks pasaulē. Vēlāk gan izrādījās, ka Durberts patiesībā ir ērgļu meitene.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par ligzdā notiekošo rodams šeit.

Vienuviet visas Latvijas Dabas fonda nodrošinātās tiešraides var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!