Foto: Publicitātes attēls

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādai saimniecei Rīgā atņēmis 18 suņus, kurus tā turējusi nepiemērotos apstākļos, bet inspektoru vizītes laikā tos metusi pār žogu un draudējusi nogalināt, informē dienesta pārstāvji.

Uz Dārziņiem PVD devās kopā ar Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem. Tur kādā īpašumā jau vairākkārt veiktas pārbaudes, konstatējot, ka dzīvniekus saimnieki izmitinājuši neatbilstošos apstākļos, kā arī izdarījuši citus pārkāpumus.

Ierodoties īpašumā, PVD secināja, ka labturības prasību pārkāpumi nav novērsti – suņi dzīvo sliktos apstākļos, nav reģistrēti un aprūpēti.

Dzīvnieku īpašniece ar pārbaudes veicējiem nesadarbojās. Tā vietā viņa slēpa un atteicās inspektoriem uzrādīt suņus, draudēja klātesošajiem ar cirvi, kā arī draudēja nogalināt kucēnus un svieda tos pāri pusotru metru augstam žogam.

Vienu kucēnu cietsirdīgā saimniece savainoja ar nazi, it kā imitējot dzīvnieka nogalināšanu.

PVD pieņēma lēmumu administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros izņemt 15 kucēnus un trīs pieaugušus suņus. Dzīvnieki nogādāti patversmē.

Pret saimnieci sākta administratīvā pārkāpuma lieta par dzīvnieku turēšanas un labturības prasību neievērošanu un cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!