Foto: Kadrs no video

Basketbolistu Dāvja un Daira Bertānu ģimene no patversmes adoptējusi suni, kas turpmāk dzīvos sportistu vecāku mājās Aucē, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Ķepa uz sirds".

Basketbolisti kopā ar mammu devās uz patversmi, kur pavisam drīz viņu uzmanību piesaistīja suņu meitene Pepija.

"Pirmkārt jau meitenīte, melns un balts un tāda ļoti labi uzvedās, mīļa likās tāda, nosvērta paklausīga, un kad mēs te pastaigājām likās paklausīga, jo ir labi, lai saprotas ar citiem suņukiem," raidījumam pauda basketbolistu mamma Dina. Jau pēc brīža ģimene ar Pepiju devās mājās.

Bertānu brāļi ir ne tikai izcili basketbolisti, bet arī suņumīļi. Piemēram, Dāvis kāzu dienā visiem dāvanu vietā lūdzis ziedot dzīvnieku patversmei.

Dāvis ikdienā rūpējas par franču buldogu Rokiju. "Es neteikšu, ka viņš ir klausīgākais suns. Viņš reizēm dara ko viņš grib, ir diezgan spītīgs, bet tai pašā laikā tās komandas ir apguvis un ja ir ēdiens rokās, tad viņš klausa perfekti," raidījumam klāstīja Sanantonio "Spurs" basketbolists Dāvis.

Turklāt Rokijs esot īpašs – suns atšķiras no citiem franču buldogiem, tāpēc Dāvis pat veicis gēnu testu, lai noteiktu, vai viņa mīlulim nav citu šķirņu piejaukuma.

"Viņam ir garākas kājas, viņš nav tik daudz masīvs. Bieži mēs redzējām franču buldogus, kas pat tādi resni bija, bet viņš tāds vienmēr ļoti labā formā un aktīvs. Bija tā, ka mēs nospriedām, ka kaut kas tur tomēr ir no Bostonas terjera. Tests parādīja, ka viena astotā daļa viņam ir Bostonas terjers, viens no vecvecākiem viņam ir bijis Bostonas terjers," raidījumam atklāja Dāvis.

Savukārt mājas pie Daira atradis suns Čipītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!