Foto: Katrs no video
2018. gadā Latvijas Dabas fonds saņēma ziedojumus no privātpersonām 4687 eiro apmērā – gan ziedojumu kastītēs, gan ar pārskaitījumu, gan ar ziedojumu tālruņa starpniecību.

Latvijas Dabas fonda ziedojumu kastītes atrodas "Galactico" tirdzniecības centros, lidostā "Rīga", kā arī veikalos "Grauda spēks" un "Apavi 40+". Ziedojumu kastītēm šogad visvairāk atvēlējuši "Galerijas Centrs", tirdzniecības parka "Alfa" un lidostas "Rīga" apmeklētāji.

Cilvēki pagājušajā gadā visaktīvāk ziedoja brīžos, kad bija gadījusies kāda ķibele Latvijas Dabas fonda tiešraides kameru varoņiem, piemēram, no ligzdas izkritis jūras ērgļu mazulis. Šo gadījumu atsaukt atmiņā vari, izlasot šo un šo rakstu. Šādos brīžos kopējā saziedotā summa bija 2120 eiro apmērā. Taču Latvijas Dabas fonds savā mājaslapā vēsta, ka ir arī cilvēki, kuri ziedojumus veic regulāri.

Pagājušajā gadā tika saņemti arī ziedojumi, kas gūti, pārdodot dabas fotogrāfa Nila Sokolova darbus. Tāpat cilvēki aktīvi ziedoja arī, zvanot uz ziedojuma tālruni.

Latvijas Dabas fonds atgādina, ka visus ziedojumi tika izmantoti, lai nodrošinātu tiešraides no aizsargājamo putnu ligzdām – tā ir unikāla iespēja katram ieskatīties dabas norisēs tuvplānā, un tā iespējama, tieši pateicoties ziedotāju atbalstam. 2018. gadā tika nodrošinātas tiešraides no astoņām ligzdām, un skatītāju favorīti bija jūras ērgļi Durbē un Ziemeļkurzemē, kā arī melnie stārķi Siguldas novadā.

Arī šogad cilvēki ir aicināti atbalstīt dabas aizsardzību, ziedojot Latvijas Dabas fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!