Foto: Shutterstock

Policijai izdevies atrast trīs gadus veco zēnu Keisiju Hataveju (Casey Hathaway), kurš divas dienas nelabvēlīgos laikapstākļos pavadījis mežā Ziemeļkarolīnā. Pēc atrašanas zēns ģimenei un varasiestādēm stāstījis, ka izdzīvot viņam palīdzējis draudzīgs lācis, vēstī "The Guardian".

Glābējiem Keisiju Hataveju izdevās atrast, reaģējot uz ziņojumiem par raudošu bērnu konkrētajā teritorijā. Atrašanas brīdī viņš bijis nosalis un izmircis. Meklēšana aizņēma ilgāku laiku, jo pazušanas dienā slikto laikapstākļu dēļ tā bija jāatceļ.

Iespējams, īsts, iespējams – izdomāts, bet mazā zēna stāstījums atklāj, ka Keisijs šajās dienās mežā neesot bijis viens. Apgabala šerifs Čips Hjūzs informēja, ka puika esot viņam sacījis – mežā viņam palīdzējis draudzīgs lācis, kas bijis kopā ar viņu. Kā zināms, Ziemeļkarolīnas meži ir mājas daudziem melnajiem lāčiem.

Šo stāstu atkārtoja arī Keisija tante Brianna Hataveja. "Viņš stāsta, ka divas dienas esot pavadījis ar lāci," viņa rakstījusi feisbukā. "Dievs sūtīja viņam draugu, kas viņu pasargās. Brīnumi notiek."

Hjūdzs atklāj, ka zēns ar diviem draugiem esot spēlējies vecmammas pagalmā, taču iekšā ar viņiem nav ienācis. Tā kā termometra stabiņa atzīme rādījusi zem nulles un bija šaubas, ka Keisija apģērbs atbilst šādiem laikapstākļiem, meklēšanā tikuši iesaistīti arī droni, helikopteri, policijas suņi un simtiem brīvprātīgo.

"Viņš ir izdzīvotājs," sacījis Hjūdžs, norādot, ka glābējiem vajadzējis iziet cauri ūdenim līdz viduklim, lai bērnu sasniegtu. Mazais, kurš ticis cauri tikai ar dažām skrambām, vēlējies pēc iespējas ātrāk dabūt ūdeni un būt pie mammas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!