Foto: Privātais arhīvs/instagram.com/mybestfriendhank
Kurš gan ir teicis, ka mājas mīlulim obligāti jābūt ar četrām ķepām, kā arī jāņaud vai jārej? Tikpat uzticīgi kā suņi un kaķi var būt arī citi dzīvnieki, kuri ar prieku ieņēmuši vietu pie saimnieku sāniem. Lūk, tupinājumā lasāmi neparasti stāsti par astoņām dzīvām radībām, kurus par mājas mīluļiem sauc vien retais.

Neapšaubāmi, suņi un kaķi ir populārākie mājdzīvnieki, un viņus no troņa gāzt ir teju neiespējami. Taču ir cilvēki, kuri izvēlējušies par saviem mīluļiem saukt citus dzīvniekus – kamēr vieni dod priekšroku putniņiem un zivīm akvārijā, citi savās mājas raduši vietu bruņurupučiem, ežiem, gaiļiem un pat tarantuliem.

Arī veidi, kādos dzīvnieciņi nonākuši pie saimniekiem, ir ļoti dažādi. Kamēr vieni lēnā garā mērķtiecīgi meklējuši savu jauno labāko draugi, citi ļāvušies dzīves draugu izrādītajai iniciatīvai, bet vēl kādi pie mājas mīluļiem nonākuši pavisam nejauši. Arī šie saimnieki pret saviem mājdzīvniekiem izturas atbildīgi, meklējot labākos variantus barībai, gulēšanai, dabisko vajadzību nodrošināšanai u.c.

Šo mājas mīluļi stāsti ir tikpat raibi kā viņu ikdiena. Iepazīstoties ar tiem, iespējams, arī tev radīsies vēlme atklāt vai papildināt savas mājdzīvnieku rindas!

Pieredzes stāsts: bruņurupuči ir daudz nešpetnāki mājdzīvnieki, nekā varētu domāt

Foto: Shutterstock

Domājot par bruņurupučiem, bieži vien prātā nāk pasakas, kur tie attēloti kā lēni un prātīgi dzīvnieki. Varētu šķist, ka arī mazie bruņurupucīši kā mājdzīvnieki nekādas galvassāpes nesagādās, taču izrādās, ka arī šiem dzīvniekiem ir kārtīgs raksturs. Ar savu pieredzi portālā "Theguardian.com" dalās Mišela Hansone.

Lasīt vairāk

Jauks un pūkains, bet nav kaķis. Tarantuls kā mājas mīlulis – kādēļ gan ne?

Foto: Privātais arhīvs

"Šani kopumā ir jauks un mierīgs, un tikai vienreiz bija parādījis savu īsto raksturu," stāsta dermatoloģe Jekaterina Pudova. Nē, viņa neraksturo ne suni, ne kaķi, kas varētu būt ierastākie mājdzīvnieki. Jekaterinas uzmanības lokā nonākuši īpaši mājdzīvnieki, pūkainie un krāsainie tarantuli. "MansDraugs" viņa laipni pastāsta, kāda ir ikdiena ar neparastajiem mājdzīvniekiem, kā šīs dzīvās būtnes jākopj un vai Latvijā viņa var iegūt visu nepieciešamo savu mīluļu ikdienai.

Lasīt vairāk

Ne suns, ne kaķis, bet gailis: arī mājputns var būt saimnieka mīlulis

Foto: Ashes Sitoula / cc

Vieni no iecienītākajiem mājdzīvniekiem viennozīmīgi ir kaķis un suns, taču ir cilvēki, kuri mājdzīvnieku izvēlē neaprobežojas ar visiem ierasto un par savu mājas mīluli dēvē gaili, pat tad, ja apmetušies uz dzīvi pilsētā. Šajā rakstā apskatīsim, ko par to saka likums, un iepazīsimies ar Elīzu un viņas gaili Karali Artūru.

Lasīt vairāk

Pundureža Pufpufa saimniece Ilze: iegūt adataiņa uzticību ir pasaulē lielākā uzvara

Foto: Privātais ahīvs

Daži cilvēki par saviem mājdzīvniekiem izvēlas kaķus un suņus, bet citi priekšroku dod eksotiskākiem dzīvniekam. Tāda ir arī Ilze Borodkina, kura jau divus gadus par savu mīluli sauc ezi Pufpufu. Viņa portālam "Mans Draugs" atklāj, kā ir būt mazā, adatainā drauga – eža saimniecei.

Lasīt vairāk

Vairāk nekā 100 reptiļu privātmājā pie Dobeles: Egona Tones eksotiskie mīluļi

Foto: Privātā arhīva foto

Egons Tone ir vairāk nekā 100 eksotisko dzīvnieku īpašnieks. Trīsmetrīgas čūskas, ķirzakas, vardes un citus eksotiskos rāpuļus un abiniekus viņš sauc par saviem mīluļiem. Daži no tiem tiek izlaisti pastaigā piemājas dārzā Dobeles apkaimē, kur tie var gozēties saulītē un kārtīgi izkustēties. Sarunā ar "Mans Draugs" viņš pastāstīja par savu kolekciju un to, kā aizsākusies aizraušanās ar eksotiskajiem dzīvniekiem.

Lasīt vairāk

Vidusceļš starp suni un kaķi – skaļais, bet mīļais pundurruksis Henks

Kādam pārim Ņūorleānā, ASV, par mājdzīvnieku kļuvis nevis kaķis vai suns, bet gan pundurcūciņa! Henks piesaistījis ne tikai viņa saimnieku, bet arī daudzu tūkstošu cilvēku uzmanību.

Lasīt vairāk

Ģimene Ķīnā divus gadus audzina suni, kas patiesībā izrādās melnais lācis

Foto: Kadrs no video

Pārsteigumu saviem saimniekiem Ķīnā sarūpējis kāds "suns", kas patiesībā izrādījes melnais lācis, vēstī "Independent".

Lasīt vairāk

Populārs kļuvis Makgaivers – mājas ķirzaka suņa izmērā

Ķirzaka kā mājdzīvnieks? Kāpēc gan ne? Kādā ģimenē Kalifornijā mīt četrus gadus vecais Makgaivers, ķirzaka, kas sasniegusi ne pārāk liela suņa izmēru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!