Foto: instagram.com/hugoandursula
Urzula ir profesionāla fotogrāfe, kura jau piecus gadus ik dienu ar fotoaparāta palīdzību iemūžina saimniekus kopā ar saviem labākajiem draugiem suņiem. Taču kādu dienu viņa nolēma pievērsties arī pašas suņa – zelta retrīvera Hugo fotografēšanai. Viņas uzņemtie foto ir iekarojuši vairāku desmitu tūkstošu cilvēku sirdis.

Kaut sākumā amizantie kadri, kuros redzama Urzula kopā ar Hugo, aizsākās kā joks, nu jau tas ir pārvērties par viņas personīgo ilgtermiņa projektu, par kuru sajūsminās desmitiem tūkstoši cilvēku visā pasaulē. Hugo saimnieces uzņemtajos fotoattēlos viņas četrkājainais mīlulis ir redzams, darot dažādas cilvēkiem tipiskas darbības, piemēram, lasot grāmatu, dodoties pie manikīra, dzerot alu un pat mazgājot traukus.

Portālam "Daily Mail" zelta retrīvera īpašniece stāsta, ka ideja iemūžināt savu suni saģērbtu kā cilvēku dažādās amizantās situācijās viņai radās, kad ievērojusi, cik ērti Hugo jūtas ar saulesbrillēm uz deguna. Suns neesot izrādījis nekādu pretestību un bez mazākās piepūles spējis tās nobalansēt uz purniņa.

Urzula Hugo fotogrāfiju izveidošanai pieiet radoši, kā rezultātā bildes izdodas ne tikai amizantas, bet arī oriģinālas. Piemēram, zemāk redzamajā attēlā, Urzula atrodas sava suņa mugurā. Protams, šī fotoattēla izveidošanai sieviete ir likusi lietā savas foto apstrādes iemaņas, taču nevar noliegt, ka viņai ir izdevies izveidot gana unikālu un amizantu foto. Tam piekrīt arī vairāki tūkstoši Hugo un Urzulas Instagram sekotāju.

Kaut Urzula savu zelta retrīveru fotografē tikai gadu, abu ikdienai "Instagram" seko līdzi vairāk nekā 33 000 cilvēku. "Viņš ir tik jauks", "Ar nepacietību gaidu nākamo bildi", "Jūs uzlabojat manu dienu" ir tikai daži no komentāriem, kurus var atrast zem Urzulas un Hugo bildēm. Taču cilvēki ne tikai aktīvi komentē abu kopīgās bildes, bet savu patiku pret Urzulas darbu izpauž arī caur e-pasta vēstulēm. "Mans e-pasts ir pilns ar vēstulēm no Hugo faniem," atklāj Urzula.

Portālam "The Lon Dog" Urzula atklāj, ka uzaugusi kādā Lielbritānijas mazpilsētā, kur izbaudījusi dabu un dzīvi laukos, bet ar laiku lielpilsētas vilinājums viņu atvedis uz Londonu. Šobrīd šo pilsētu viņa un arī Hugo sauc par savām mājām.

View this post on Instagram

A post shared by Ursula Daphne Aitchison (@hugoandursula) on Feb 6, 2019 at 8:30am PST

Sieviete atklāj, ka viņa ar fotografēšanu aizraujas jau kopš skolas gadiem, kad pasniedzēja ļāvusi meitenei kursus tēlotājmākslā nomainīt pret kursiem fotografēšanā. "Kopš tās dienas kameru ņemu līdzi visur un vienmēr," stāsta Urzula. Viņa atklāj, ka bija iestājusies arī universitātē, kur vēlējās padziļinātāk apgūt foto mākslu, taču ar laiku sapratusi, ka tas nav domāts viņai: "Man bija sajūta, ka skola atņem man šo kaisli pret fotografēšanu, tāpēc nolēmu to pamest un visu apgūt pašmācības ceļā."

View this post on Instagram

A post shared by Ursula Daphne Aitchison (@hugoandursula) on Feb 12, 2019 at 11:07am PST

Urzulas vēlme iemūžināt saimnieku mirkļus ar saviem četrkājainajiem draugiem sākās, pateicoties viņas onkulim, kurš mēdza savu suni attēlot gleznās. Tāpat viņa uzsver, ka mājdzīvnieki ir nozīmīga cilvēka dzīves sastāvdaļa: "Mūsu telefoni ir pilni ar pašu suņu bildēm, bet tikai retajos gadījumos uzņemtajos attēlos ir redzams suns kopā ar saimnieku."

Urzula protālam "Daily Mail" atklāj, ka idejas fotoattēliem rodas spontāni: "Piemēram, vienā brīdī es no ledusskapja izvelku ananasu, kuru gardi notiesāju, bet nākamajā jau cenšos to nobalansēt uz savas un Hugo galvas."

Taču citas bildes prasa vairāk piepūles. Fotogrāfe stāsta, ka ir arī tādas reizes, kad viņa paķer kādas no savām drēbēm, ieliek tās somā un kopā ar suni dodas uz kafejnīcu. Zemāk redzami daži no kadriem, kas tapuši tieši šādā reizē.

"Ja mēs esam kafejnīcā vai iepirkšanās centrā, Hugo saņem visdažādākos uzmanības apliecinājumus no katra garāmgājēja," atklāj retrīvera saimniece, "Cilvēki viņu dievina, un tas mani nemaz nepārsteidz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!