Foto: Shutterstock
Ceļot ar savu četrkājaino draugu ir visu saimnieku sapnis. Bet kamēr vieni par to tikai sapņo, citi iecerēto pārvērš realitātē. Esam apkopojuši vairākus iedvesmojošus un pamācošus stāstus, kas liks tev sakrāmēt čemodānu un doties neaizmirstamā piedzīvojumā kopā ar savu mājas mīluli.

Lielākā daļa cilvēku, kuri ir uzņēmušies rūpes par kādu mājas mīluli, dodoties ceļojumā, nolemj to atstāt pie draugiem, ģimenes vai speciāli dzīvniekiem paredzētā viesnīcā. Tikai retais, dodoties ārpus valsts, ir gatavs ņemt līdzi arī savu četrkājaino draugu.

Ja ceļošana kopā ar savu mājas mīluli vienmēr ir bijis arī tavs sapnis, pirms tā īstenošanas noteikti apsver vairākas lietas. Piemēram, vai došanās garos izbraucienos ar mašīnu, autobusu, vilcienu vai lidmašīnu dzīvniekam neradīs lielu stresu un neizraisīt nepatīkamas sajūtas. Ja esi ievērojis, ka tavs mājdzīvnieks nelabprāt brauc mašīnā pat pie tuvējā veterinārārsta, tad arī garāki braucieni viņam nesagādās prieku.

Zemāk esam apkopojuši rakstus, kuros atradīsi vēl citus ieteikumus, kas būtu jāņem vērā, ja vēlies paņemt savu mājdzīvnieku līdz ceļojumā uz tuvākiem vai tālākiem galamērķiem. Tāpat zemāk atradīsi arī iedvesmojošus stāstu par suņiem, kaķiem un pat ezi, kurš savas dzīves laikā ir redzējis gan kalnus un lejas, gan ūdeņus un tuksneša smiltis. Tur atradīsi arī latviešu ceļotāju pieredzes stāstu, kuri kopā ar haskiju devās uz kaimiņvalsti Igauniju.

Foto: Ceļojošie japāņu kaķi, kas sajūsminājuši pasauli

Kaķi nav no tiem dzīvniekiem, kurus saimnieki labprāt ņemtu līdzi ceļojumos. Taču šie Japānā dzīvojošie murrātāji ceļo kopā ar savu saimnieku, pierādot, ka arī kaķis ir lielisks ceļabiedrs.

Lasīt vairāk

15 suņu šķirnes, kuras ir piemērotas ceļotājiem

Foto: Shutterstock

Daudz laika pavadi ceļā, bet ilgojies pēc četrkājainā drauga, kas priecīgi sagaidīs mājās? Lūk, 15 suņu šķirnes, kuras ir piemērotas dažādiem pārbraucieniem un ceļojumiem ģimenes lokā!

Lasīt vairāk

Suņiem draudzīgā Igaunija – Montas stāsts par ceļošanu ar četrkājaino draugu

Foto: Privātais ahīvs

Ceļošana ar suni bieži vien šķiet vairāk apgrūtinoša, nekā iepriecinoša. Atrast suņiem draudzīgu viesnīcu, kafejnīcas vai pat pludmali var šķist laikietilpīgi, tāpēc saimnieki visbiežāk nolemj savus četrkājainos draugus atstāt mājās. Taču ne vienmēr tas ir pareizais lēmums, dažkārt ir vērts mazliet vairāk pacensties, lai sagādātu neaizmirstu piedzīvojumu ne tikai sev pašiem, bet arī saviem četrkājainajiem draugiem.

Lasīt vairāk

Pamest darbu un ceļot pa Austrāliju ar kaķi. Riča un Vilovas stāsts

Iepazīstot austrālieša Riča Īsta un viņa mājas mīlules Vilovas stāstu, kāds, iespējams, teiks, ka tas ir pārgalvīgi, bezatbildīgi, nepamatoti un absolūti nevajadzīgi. Taču tas vēlreiz pierāda, ka cilvēki dzīves baudīšanas un savu mājdzīvnieku dēļ ir spējīgi pat mainīt ierasto dienas kārtību un ļauties piedzīvojumu garam.

Lasīt vairāk

Iedvesmojošs stāsts par gaišmati un haskiju, kuros mīt ceļotāja gars

Foto: Vida Press

Katrai pasakai ir laimīgas beigas, saka haskija saimniece. Taču šis stāsts vēl ne tuvu nav pie beigām. Sieviete, kura cietusi vardarbīgās attiecībās, adoptējusi haskiju, un nu abi ceļotāji dienas pavada piedzīvojumos, par kuriem var uzzināt visā pasaulē. Kas ir Kairo un kāpēc viņš ir saimnieces Amandas bruņinieks?

Lasīt vairāk

Ziņkārīgais ceļotājs - kaķis Gendalfs

Foto: Vida Press

Vai esat kādreiz bijuši kādā ASV štatā? Kaķis Gendalfs, aizrautīgs ceļotājs no Ziemeļkalifornijas, ir bijis pat deviņos! Par ziņkārīgo ceļotāju ziņo Vida Press.

Lasīt vairāk

Ceļojums kopā ar suni – kas jāievēro?

Agrāk vai vēlāk jebkurš saimnieks nolemj doties tuvākā vai tālākā ceļojumā kopā ar savu četrkājaino draugu. Būs vieglāk, ja suns pie ceļošanas būs pieradināts jau no kucēna vecuma, iesaka "Suņu mīļu rokasgrāmata".

Lasīt vairāk

Interneta brīnums: ezītis, kas ceļo pa pasauli

Foto: Privātais arhīvs

Par liela mēroga interneta slavenību sociālajā tīklā Instagram kļuvis kāds apburošs ezītis vārdā Bidijs (attēlā), kurš ir kārs uz piedzīvojumiem un ir apceļojis lielu daļu Amerikas.

Lasīt vairāk

Brīvdienu plāni ārpus pilsētas? Ieteikumi suņu saimniekiem, kā pareizi ceļot ar dzīvnieku

Ja nedēļas nogalē ieplānots doties ceļojumā, pārbraucienā tepat Latvijas robežās vai vienkārši ciemos pie attālākiem radiem, noteikti papildus uztraukumam par zobu birstēm, telefona lādētājiem un citām pirmās nepieciešamības precēm jāpadomā arī par sunim vajadzīgajām lietām. Portāls MansDraugs.lv iesaka, kas jāizdara pirms ceļošanas ar suni un kas noteikti jāpaņem līdzi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!