Foto: Shutterstock

2019. gadā ziņa par to, ka no kāda dzīvokļa Rīgā izņemti 58 suņi, zibens ātrumā aplidoja visus Latvijas plašsaziņas līdzekļus. Todien kādā Iļģuciema sērijveida dzīvoklī ieradās gan policija, gan Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori. Suņi tika nogādāti patversmē "Ulubele". Trīs mēnešus vēlāk visi špici, čivavas un Jorkšīras terjeri bija pārdoti, bet pēc gada dzīvnieku īpašniecei Ludmilai M. tika piestādīts rēķins – 29 tūkstoši eiro par suņu turēšanu un aprūpi patversmē.

Skandalozo stāstu zinām tikai no policijas, PVD un patversmes viedokļa. "Ulubeles" pārstāvji ir pārliecināti, ka Ludmila izsprukusi pārāk viegli, viņai būtu uz mūžu jāatņem tiesības turēt mājdzīvniekus. Tikmēr Ludmila skaidro, ka suņus audzējusi, lai dzēstu parādus. Viņai nav naudas rēķina apmaksai, tādēļ sieviete riskē zaudēt savu dzīvokli un nonākt uz ielas. Tagad viņai ir viens suns.

"Tiku pataisīta par briesmoni"

"2019. gada februārī nomira mana mamma. Līdz nāvei viņa ilgi slimoja, bija nepieciešama ārstēšana. Pēc tam saslimu pati. Naudas trūkums bija katastrofāls. Vienīgā izeja bija suņu audzēšana un pārdošana," stāsta Ludmila. Dienā, kad pie viņas ieradās policija, dzīvoklī atradās Jorkšīras terjeri (palikuši no mātes), pieci citiem piederoši špici, kā arī pašas Ludmilas pieaugušie suņi un kucēni.

Audzētāja stāsta, ka visiem pieaugušajiem suņiem bijušas pases, visi dzīvnieki bija vakcinēti, attārpoti un čipoti. Pēc Ludmilas vārdiem suņi neesot cietuši badu: viņa tos barojusi ar "Royal Canin", kas nav lēta barība. "Policijas un PVD pārbaude pie manis notika pēc kaimiņu sūdzības. Viņi nemitīgi pārmeta, ka no dzīvokļa nāk šausmīga smaka, ka dzīvoklī ir antisanitāri apstākļi. Taču pārbaudes bija nākušas arī agrāk, nebija nekādu sodamēru, jo es nepārkāpu likumus," teic sieviete.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!