Foto: Agris Krusts/instagram.com/agrisk

Dzērves ir cēli putni, kas ar garajiem kakliem, kājām un knābi atpazīstami jau no tāluma. Skaistās fotogrāfijās dzērvju baru izdevies iemūžināt fotogrāfam Agrim Krustam, kurš vēl pirms saulītes parādīšanās bija devies Lielā Ķemeru tīreļa virzienā.

Kā norāda fotogrāfs, konkrētajā vietā dzērves pulcējas nakšņošanai migrācijas laikā. Uzņemtajos kadros iespējams aplūkot interesantas krāsu spēles, kā arī mierīgās dzērves, lūkojoties uz visām debespusēm.

Dzērves ir putni, kurus var atpazīt izteiksmīgo balsu dēļ. Ik pavasari cilvēki sagaida ar ziņām no dabas draugiem, kas vēsta par dzērvju atgriešanos Latvijā.

View this post on Instagram

A post shared by Agris K (@agrisk) on Aug 17, 2020 at 1:01am PDT


Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas purvam piešķir īpašu ainaviskumu.

Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem. Katrs var izvēlēties sev piemērotāko maršrutu, jo taku veido divi apļi – 1,4 un 3,4 kilometrus gari. Pastaigas laikā var novērtēt augsto purvu ar tā savdabību. Gada siltajā sezonā tā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu un vaivariņu valstībā, savukārt ziemā pavērsies balti un skaisti plašumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!