Dabas fotogrāfam Vilam Burardam Lukasam izdevies tikt pie ārkārtīgi retiem kadriem – viņš Kenijas Laikipijas savvaļas dabas apmetnē (Laikipia Wilderness Camp) nofotogrāfējis melno leopardu – vienu no plašās dzīvnieku pasaules lielākajiem retumiem. Portāls "Delfi" ar ekskluzīvu fotogrāfa atļauju piedāvā arī Latvijas sabiedrībai apskatīt noķertos kadrus.

Melnos leopardus bieži dēvē arī par melnajām panterām. Āzijas un Āfrikas kontinentos ar terminu melnā pantera apzīmē melnos leopardus, savukārt Latīņamerikā – melnos jaguārus.

Kā raksta pats fotogrāfiju autors, iegūtie kadri ir īpaši tādēļ, ka tikai neliels procents no visiem pasaules leopardiem ir melni jeb melanistiski. Tāpat Lukass norādīja, ka visbiežāk melnie leopardi pamanīti Āzijā, taču Āfrikā tos var sastapt ārkārtīgi reti.

Kādu dienu Lukass izdzirdēja, ka melnais leopards manīts Kenijā - Laikipijas savvaļas dabas apmetnē. Fotogrāfs uz turieni arī devās, lai reti sastopamo kaķi iemūžinātu ekskluzīvos kadros, izmantojot "Camtraptions Camera Trap" foto slazdu. Kopā ar savām paziņām Lukass atrada svaigas leopardu pēdas un sekoja takai, pa kuru devušies leopardi. Pēc foto slazdu uzstādīšanas Lukasam atlika tikai gaidīt un cerēt, ka melnais leopards pagozēsies fotoobjektīvu priekšā.

Kā savā blogā atklāj fotogrāfs, pēc pirmās nakts viņš devies aplūkot kameras, bet neviena kadra ar leopardiem neesot bijis. Lukass nolēma kameras atstāt vēl pāris naktis. Atgriežoties, viņš atkal aplūkojis uzņemtos kadrus. Tikai nonākot pie pēdējā foto slazda, Lukass secināja, ka veiksme ir viņa pusē – uzņemtajos kadros izdevies notvert arī melno leopardu.

Turpmāko dienu laikā Lukass pārvietoja foto slazdus. Tas palīdzēja iegūt papildus kadrus ar reti sastopamo dzīvnieku.

Ar fotogrāfa blogu, kurā viņš apraksta savus centienus iegūt ekskluzīvos kadrus ar melno leopardu, var iepazīties šeit.

Video, kurā redzamas fotogrāfiju iegūšanas aizkulises:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!