Foto: Reuters/Scanpix
Pirmo reizi pēdējās desmitgades laikā Dienvidāfrikā 2016. gada sezonā aizliegtas leopardu medības, svētdien vēsta "Aljazeera.com".

Šāds aizliegums pieņemts, varas iestādēm un dzīvnieku biedrību pārstāvjiem balstoties uz pagājušā gada jūlija notikumiem, kad kāds mednieks ar aptuveni 50 000 eiro lielu kukuli uzpircis dabas parka gidus un nomedījis Zimbabves slavenāko lauvu Sesilu, ziņo "Aljazeera.com".

Dienvidāfrikas Nacionālās bioloģiskās daudzveidības institūts rekomendēja valdībai pieņemt lēmumu, kas 2016. gada sezonā aizliegtu leopardu medības, jo, kā uzsver institūta pārstāvji, ir grūti noteikt leopardu skaitu.

"Pagaidām ir neskaidrība par skaitļiem, un tas nav pastāvīgs aizliegums. Mums ir nepieciešama plašāka informācija, lai noteiktu kvotas," uzsvēris institūta pārstāvis Džons Donaldsons.

"Aljazeera" atgādina, ka leopards ir viena no piecām dzīvnieku sugām, ko visbiežāk medī malumednieki. Leopards ir tā sauktajā "lielā piecinieka" sarakstā, kurā iekļauti arī lauvas, degunradži, bifeļi un ziloņi.

Vēstīts, ka "lielā piecinieka" dzīvnieku medības Dienvidāfrikā ir likumīgas kopš 1980. gada.

Zimbabves slavenākais lauva Sesils tika izvilināts no Hvanges nacionāla parka teritorijas, sašauts ar loku un bultu, bet piebeigts ar šauteni tikai pēc 40 stundām, kad mednieku grupai izdevās viņu atrast.

Par nelikumīgajām medībām aizturēti divi zimbabvieši, bet lauvu esot nošāvis zobārsts no Minesotas Valters Palmers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!