Foto: Shutterstock
Kļūt par saimnieku kādam mājdzīvniekam nozīmē uzņemties atbildību par viņa labsajūtu, veselību, ēdināšanu un tamlīdzīgi, tādēļ suņa vai kaķa iegādei jābūt rūpīgi apdomātam lēmumam. Diemžēl dzīvnieku patversmes joprojām pildās – nereti tieši bezatbildīgas attieksmes dēļ.

Par suni vai kaķi kā dāvanu svētkos, kas pēcāk nonāk patversmē, Valmierā saka – tas esot ļoti reti un prātā nāk vien atsevišķi gadījumi. "Visbēdīgākais bija Valentīndienas gadījums, kad puisis uzdāvināja meitenei ļoti skaistu kucēnu. Es iedomājos viņu ar sarkanu bantīti. Tas bija tiešām brīnišķīgs, mazs, jauks kucēns, apmēram mēnesi vecs. Viņš šeit nonāca ar meliem, ar krāpšanos, jo atnāca ome ar mammu tai meitenei, kurai bija uzdāvināts, un teica, ka atraduši skrienam pa ielu, bet ātri tas atklājās, ka tie ir meli. Meitene piezvanīja, raudāja, gribēja kucēnu atpakaļ, bet diemžēl viņai bija tikai 17 gadi. Bērniem nevaram atdot dzīvniekus."

Uzrunāto patversmju pārstāvji norāda, ja darbinieki saprot, ka cilvēks no patversmes vēlas ņemt kaķi vai suni kādam citam, mēdz atteikt, jo pieredze rāda, ka tas var beigties bēdīgi – ar dzīvnieka palikšanu bez savām mājām.

Skaties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!