Foto: Publicitātes foto
Šajos Ziemassvētkos "Coca-Cola" aicina atcerēties par dārgāko, kas mums ir, – mūsu līdzcilvēkiem un mīļajiem, tāpēc šī gada kampaņa balstās uz atziņu, ka mēs paši esam vislabākā dāvana, ko sniegt citiem. Šī gada Ziemassvētku kampaņā veidota cieša sadarbība ar Taiku Vaititi (Taika Waititi), "Oskara" balvu ieguvušo rakstnieku, režisoru un "Emmy" balvai nominēto aktieri. Ieskaties filmēšanas aizkulisēs arī tu!

Jebkurš stāsts par mīlestību un ģimeni ap Ziemassvētku laiku ir būtisks un svarīgs. Tas ir emocionāls stāsts par to, cik svarīgi ir pavadīt laiku kopā ar tuvākajiem cilvēkiem. Sagaidāms, ka pēc ārkārtīgi sarežģītā gada cilvēki nodosies nelielai Ziemassvētku maģijai. Tas padara šo svētku pasaku ārkārtīgi īpašu 2020. gadā.

Iepazīsties ar "Coca-Cola" šī gada Ziemassvētku kampaņu un noskaties pilno stāstu šeit:

Reklāmas filmēšana pilnībā atšķīrās no ierastās pieredzes. Reklāmas režisors Taika filmēšanas laikā atradās Losandželosā, radošā aģentūra savās viesistabās un guļamistabās Lielbritānijā, bet filmēšanas komanda bija Jaunzēlandē. Tas nozīmēja neprātīgas laika starpības pārvarēšanu – aģentūra savu darba dienu sāka vakarā un strādāja līdz agrai rīta stundai, kamēr filmēšanas komanda Jaunzēlandē kāpa kalnos un klintīs, lai iemūžinātu visus pārsteidzošos kadrus, kurus citi varēja vērot tikai caur monitoriem.

Attālums un vairākas video sarunas platformā "Zoom" faktiski neradīja tik lielas problēmas, kā tika sākotnēji domāts. Sadarbība ar izciliem producentu partneriem, talantīgiem aktieriem un, protams, tikpat pieredzējušu un talantīgu režisoru kā Taika noteikti palīdzēja veiksmīgi darboties. Viņš labi zināja filmēšanas komandu un aktierus no iepriekšējiem projektiem. Nereti varēja redzēt planšeti ar viņa galvu paslīdam garām kamerai, dodot norādes filmētājiem.

Reklāmas režisors Taika Vaititi ir izcils stāstnieks. Viņam piemīt tā retā spēja, ka viņš pāris sižetos var pagriezt stāstu otrādi – vienu minūti viņš liks smieties histērijā, bet nākamajā – raudāt asaru plūdus. Ja esi redzējis filmu "Trusis Džodžo" ("Jojo Rabbit"), precīzi zināsi, kas ar to domāts. Tieši tāpēc visi bija vairāk nekā pārliecināti, ka viņš spēs izvest cauri pilnai emociju gammai, lai palīdzētu stāstam atsaukties uz auditoriju. Viņam izdevās uzņemt neticamu daudzumu kadru, un tiešām šķita, ka katrs komandas dalībnieks gūst nelielu ieskatu viņa filmu veidošanas pasaulē.

Par Taika Vaititi, Kinoakadēmijas balvu ieguvušo rakstnieku, režisoru un "Emmy" balvai nominētais aktieri

Kinoakadēmijas balvu ieguvušā rakstnieka, režisora un Emmy balvas nominētā aktiera Taika Vaititi jaunākā filma "Trusis Džodžo" ("Jojo Rabbit", "Fox Searchlight") saņēma sešas Oskara® nominācijas un nopelnīja Oskaru par labāko adaptēto scenāriju.

Iepriekšējie sasniegumi ietver tādus darbus, kā "Tors: Ragnaroks" ("Thor: Ragnarok, Marvel"), "Mežakuilis un ūdenskrese" ("Hunt For the Wilderpeople"), "Kas notiek krēslā" ("What We Do In the Shadows"), "Zēns" ("Boy") un Oskara nominētā īsfilma "Divi auto, viena nakts" ("Two Cars, One Night").

Vaititi pēcapstrādē ir filma "Nākamais mērķis uzvar" ("Next Goal Wins, Searchlight Pictures"), režisēs un rakstīs scenāriju filmai "Tors: mīlestība un pērkons" ("Thor: Love and Thunder"), kā arī aktiera lomā iejutīsies filmā "Brīvais puisis" ("Free Guy, Twentieth Century Fox"). Televīzijai Vaititi režisēja arī seriāla "Mandalorians" (The Mandalorian) (Disney +) pirmo sezonu, kurā viņš arī uzņēmās aktiera lomu. Kā izpilddirektors producēja, režisēja un piedalījās scenārija rakstīšanā vairākās epizodēs seriālam "Kas notiek krēslā" ("What We Do In the Shadows", "FX").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!