Foto: Reuters/Scanpix
Pieņemoties spēkā salam, teju desmit cilvēki piektdien nogādāti slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu un arī apsaldējumiem, kā arī trīs cilvēki ārā atrasti miruši, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Mirušo nāves iemeslu var noteikt tikai ekspertīzē, tāpēc pagaidām nav apstiprinājuma, ka cilvēki ir nosaluši. Divi miruši cilvēki atrasti ārā Latgalē, bet viens Zemgalē. Divi no viņiem atradušies netālu no savām mājām.

Bukša norāda, tuviniekiem vajadzētu meklēt piederīgos, ja viņi nav pārnākuši mājās, kā arī pieiet pie cilvēka, kas sakņupis, piemēram, sabiedriskā transporta pieturā. Ja cilvēkam palicis slikti, viņam būtiski sniegt palīdzību.

Kopumā ar ķermeņa atdzišanu un arī apsaldējumiem pēdējās diennakts laikā slimnīcā nogādāti deviņi cilvēki, tostarp, ar kāju apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu 71 gadus vecs vīrietis Vidzemē, kurš bija apmaldījies mežā, tādējādi ārā uzturējies ilgāku laiku.

Uz ielām laikapstākļu dēļ traumas piektdien guvuši četri cilvēki, tostarp kādai sievietei Rīgā uz galvas uzkritis sniegs un ledus. Mediķi viņai konstatējuši nobrāzumus un smadzeņu satricinājumu.

Uz kalniem traumas guvuši divi slēpotāji.

Bukša arī informēja, ka Vidzemē diviem jauniem cilvēkiem uz ielas acīs iepūsta gāze.

Savukārt Zemgalē ar sejas apdegumiem slimnīcā nonācis 41 gadus vecs vīrietis pēc neveiksmīga mēģinājuma palaist petardi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!