Foto: Sakurawhite.lv

Jautājums: Man ir viens jautājums manikīra meistarei - man jau divus gadus ir gēla nagi. Vai nav nepieciešama kāda pauzīte, lai dabiskie nagi "atkoptos"? Vai gēla nagus var likt nepārtraukti un dabiskajiem nagiem nav nepieciešama atpūta?

Ja tomēr ir nepieciešams ik pa laikam iztikt tikai ar dabiskajiem nagiem - kāds ir šis intervāls?

Atbild manikīra studijas „SakuraWhite" meistare Baiba Strazdiņa:

Ja tiek lietoti kvalitatīvi produkti un pieaudzēšanu veic augsta līmeņa profesionālis, dabīgā naga stāvokli ir iespējams pat uzlabot. Pieaudzētie nagi aizsargās to no apkārtējo faktoru iedarbības (ūdens, ķimikālijas, traumām u.c.), kas bieži vien nodara dabīgajam nagam lielu ļaunumu. Šeit svarīgi, lai jūs rūpīgi ievērotu meistara ieteikumus par pieaudzēto nagu kopšanu.

Materiāls nagus noteikti nebojā, tos var sabojāt tikai meistars, kurš neprofesionāli veic nagu pieaudzēšanas procedūru. Tāpēc svarīgi nagu modelēšanas procedūras veikšanu uzticēt profesionālim.

Ja Jūs visā pieaudzēto nagu nēsāšanas laikā regulāri apmeklējāt salonu un ievērojāt nosacījumus to kopšanai mājās, jūsu nagi būs labā stāvoklī arī pēc tam, kad pieaudzētie nagi tiks noņemti. Ļoti svarīgi, lai noņemšanu veiktu speciālists. Atcerieties - visbiežāk savi nagi tiek sabojāti, nepareizi noņemot pieaudzētos nagus. Pēc nagu noņemšanas jāveic manikīra procedūru un ar kutikulas eļļu jāturpina kopt naga valnītis.

Ja vēlies uzdot jautājumu manikīra speciālistei, raksti uz sieviete@delfi.lv, un atbildi saņemsi „Delfi Sievietēm" sadaļā „Ekspertu padomi > Skaistumkopšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!