Foto: DELFI/Vida Press

“Priekšlikumu noraka,” saka tā autors, Rīgas domes (RD) deputāts Igors Kļaviņš no opozīcijā strādājošās “Progresīvo” frakcijas. Viņa nodoms paredzēja par 153 000 eiro gadā ar higiēnas priekšmetiem apgādāt visas 128 izglītības iestādes Rīgā. Idejiski šāds priekšlikums pēc tautas iesaistes jau nonācis arī Saeimā, taču Kļaviņš vēlējies, lai Rīga to izdara pirmā. Balsojumā pārliecinoši lielākā daļa atturējās, taču trīs deputāti pauda stingru pret, starp tiem – Ieva Brante un Ieva Siliņa no koalīcijā ietilpstošās NA “VL-TB/LNNK”/LRA frakcijas.

Foto: Publicitātes attēls

Sociālajos tīklos tieši Brantes un Siliņas balsojums izsauca neizpratni, proti, kā gan sieviete spēj nobalsot pret to, ka jebkurai meitenei būtu pieejami higiēnas priekšmeti mēnešreižu laikā. Arī pērn, kad portālā “manabalss.lv” sāka vākt parakstus par ideju, galvenais arguments bija šāds: Latvijā ļoti daudz meiteņu mēnešreižu dienās neaiziet uz skolu, jo viņām nav pieejami tamponi vai paketes.

Deputāte Brante, lūgta komentēt sava balsojuma apsvērumus, portālam “Delfi” saka: “Te stāsts ir par līdztiesībām. Jau pašlaik vairāki mediji un tostarp radio savās kampaņās dala bezmaksas prezervatīvus. Ja mēs cīnāmies par līdztiesībām, tad būtu godīgi atzīt, ka arī vīriešu ķermenis ir dabisks. Un man jāsaka, ka, iespējams, šis jautājums būtu jāskata valsts līmenī. Ar ko vienas pašvaldības pusaudži labāki par citas pašvaldības? Regulējam nacionālā līmenī!” Lūgta precizēt, ko domājusi ar līdztiesību, ja zēniem menstruāciju nav, Brante skaidrību neviesa: “Jūs prasījāt manu viedokli, es atbildēju”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!