Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī notika pirmizrāde emocionāli smagai izrādei, kuru aicina apmeklēt tikai jau 16 gadu vecumu sasniegušus ļaudis. Režisore Laura Groza iestudējusi uz patiesiem notikumiem balstītu izrādi ""Skatuve" ugunī". Pirmizrāde pulcēja kā kultūras aprindu ļaudis, tā arī politiķus un uzņēmējus.

Pirmizrādi apmeklēja daudzi augstākās sabiedrības ļaudis, tostarp trīs prezidenti – pašreizējais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kā arī eksprezidenti Raimonds Vējonis un Valdis Zatlers ar savām kundzēm. Klāt bija arī vairāki augsta ranga uzņēmēji, un kupli pārstāvēts arī pašmāju kultūras "krējums". Pirmizrāde pulcēja arī bijušos un esošos politiķus, kā arī sabiedriskos darbiniekus.

Lauras Grozas izrāde ""Skatuve" ugunī" dramaturģija tapusi patiesu vēsturisku notikumu kontekstā – tā vēsta par 1937. un 1938. gada notikumiem, kuros PSRS Lielā terora ietvaros īstenoja tā sauktās "nacionālās operācijas", tai skaitā "latviešu operāciju". Tās ietvaros tika arestēti vairāk nekā 22 tūkstoši latviešu, no tiem gandrīz 17 000 piespriests nāves sods nošaujot. Noslepkavota tika arī Maskavas latviešu teātra "Skatuve" aktrise Marija Leiko. Izrāde nav ieteicama skatītājiem, kas jaunāki par 16 gadiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!