Foto: F64

Aktieris Rūdolfs Plēpis, kurš pilnībā zaudējis redzi, pēc trīs mēnešu uzturēšanās aprūpes namā "Zilaiskalns" no iestādes aizgājis un pārcēlies uz savu vienistabas mitekli Rīgā. Tur viņu pieskata algota aprūpētāja, šonedēļ ziņo žurnāls "Kas Jauns". Lai gan pansionātā Vidzemē apstākļi bijuši labi, Plēpis secina, ka šis "prieks" maksājot pārāk dārgi, turklāt viņam gribējies arī gaļiņu, taču pansionāta klienti baroti veģetārisma manierē.

Trīs mēnešus aktieris no savas 600 eiro lielās pensijas apmaksājis dzīvošanu adventistu senioru namā "Zilaiskalns" Vidzemē, taču nu no turienes "aizlaidies".

"Viss jau tur bija labi un jauki, cilvēki patīkami, atsaucīgi, gādīgi. Vienīgi tās izmaksas! Turklāt, tikai nonācis pansionātā, es uzzināju, ka tur ir veģetārā ēdināšana. Garšīgi, bet pilnībā bez gaļas! Man kā cilvēkam, kas pieradis ik pa laikam kādu gaļas vai desas kumosu ar maizīti ieēst, reizēm dikti sakārojās pēc kā tamlīdzīga. Bija pat gadījumi, kad pašam senioru nama vadītājam, ar ko bija izveidojušās ļoti jaukas attiecības, mēdzu iedot naudiņu, lai man no veikala Valmierā atved kādu sardelīti," žurnālam klāsta Plēpis.

Divus gadus pirms pārcelšanās uz pansionātu aktieris dzīvoja kopā ar savu meitu Viktoriju, taču tad sapratis, ka viņai jāveido pašai sava dzīve, un Plēpis nevēloties būt par nastu nevienam. Tagad mākslinieks atkal mitinās viens savā dzīvoklī Alunāna ielā, kur viņam ar sadzīvi palīdz algota aprūpētāja.

"Delfi" jau vēstīja, ka Plēpis īsi pirms 70 gadu jubilejas zaudēja redzi. "Nekādas pazīmes par to neliecināja, ja nu vienīgi, ka man pirms tam pusgadu regulāri reiba galva. Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde," 2020. gadā teica leģendārais aktieris. Viņš izmēģinājis visu, tostarp arī netradicionālo medicīnu, taču acu gaisma tā arī nav atgriezusies līdz pat šim brīdim. Pērn 17. septembrī Plēpis atzīmēja savu 73. dzimšanas dienu.

Vairāk par Plēpja dzīvi šobrīd lasāms 6. februāra izdevumā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!