Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Izcilais britu aktieris Rovans Atkinsons, ko pasaulē galvenokārt pazīst kā Misteru Bīnu, kritis zaļā dzīvesveida piekritēju nežēlastība politiskā līmenī – Lielbritānijas Lordu palātas Zaļās alianses ideju grupa uzskata, ka Atkinsona viedoklis kaitē valdības plāniem pakāpeniski atteikties no benzīna un dīzeļdegvielas transporta, vēsta "Sky News".

Zaļās alianses ideju grupa Lordu palātā jeb Apvienotās Karalistes augšpalātā vaino Rovanu Atkinsonu elektroautomobiļu reputācijas bojāšanā un pārdošanas apjomu stagnācijā. Atkinsonu, kuram kā slavenībai ir liela ietekme, plaši apsprieda otrdien Lordu palātas Vides un klimata maiņu komisijas sanāksmē.

Stāsts ved uz pērno gadu, kad medijā "The Guardian" bija lasāma Atkinsona publikācija, kurā viņš analizē elektroauto plusus un mīnusus. Rakstā viņš pauda: "Es mīlu elektriskos transportlīdzekļus un agri tos sāku izmantot. Taču arvien vairāk jūtos apkrāpts," vēstīja aktieris. Viņš šos braucamos raksturoja kā "automašīnas bez dvēseles", kā arī kritizēja litija jonu akumulatoru izmantošanu.

Atkinsons, būdams kaislīgs autobraucējs, vairākkārt kritizējis elektroauto, taču tieši šī publikācija minēta kā viskaitnieciskākā. Raksts arīdzan tika pilnībā "atmaskots" no faktu pārbaudītāju puses, taču "zaļie" komisijas sēdē atzina, ka "faktu pārbaudes nekad nesasniedz tādu auditoriju kā sākotnējais nepatiesais apgalvojums".

Aktieris savos vēstījumos aicinājis šoferīšus klimata pārmaiņas kontrolēt citos veidos, piemēram, vienu auto lietot ilgu laiku un izmantot sintētisku degvielu, kas mazinātu vajadzību pēc elektroauto. "Arvien vairāk man šķiet, ka mūsu medusmēnesis ar elektriskajām mašīnām tuvojas beigām. Un tas nav nekas slikts," uzskata 69 gadus vecais aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!