Foto: AFP/Scanpix/LETA

Agresīvas uzvedības dēļ, no Baltā nama pērn tika izraidīts ASV prezidenta Džo Baidena vācu aitu šķirnes suns Komandieris. Tagad noskaidrojies, ka laikā posmā no 2022. gada oktobra līdz 2023. gada jūlijam notikuši vismaz 24 sakošanas gadījumi - Slepenā dienesta aģentiem tika sakostas plaukstas locītavas, apakšdelmi, elkoņi, viduklis, krūtis, augšstilbi un pleci -, ziņo medijs BBC.

Lai arī minētais skaitlis ir 24, nav iespējams uzskaitīt visus Komandiera košanas gadījumus, jo fiksētie attiecas tikai uz Slepeno dienestu, nevis vēl citiem darbiniekiem, kas strādā Baltajā namā.

Baidenu ģimenes mīlulis pameta Balto namu pēc tam, kad kādam Slepenā dienesta aģentam bija nepieciešama medicīniska palīdzība smaga koduma dēļ. Arī cits incidents bija izraisījis "dziļu kodumu" aģenta apakšdelmā – bija nepieciešamas šuves. Uz 20 minūtēm nācās apturēt ekskursijas pa Baltā nama austruma spārnu, jo grīda bija notašķīta asinīm.

Ir bijuši vairāki mēģinājumi risināt Komandiera uzvedības problēmas, tomēr tie bijuši nesekmīgi, un Komandieris nosūtīts dzīvot pie radiniekiem. "Lai arī tika veiktas apmācības, pieslēgšana pie pavadām, darbs ar veterinārārstiem un konsultācijas ar dzīvnieku uzvedības speciālistiem, Baltā nama vide Komandierim vienkārši izrādījās "par daudz"," teikts pirmās lēdijas Džilas Baidenas biroja paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!