Foto: Ieviņa Ancena/Facebook

"Mammīte ar tēti atkal ir kopā. Tā mīlestība abu starpā bija tik mīļa un tik liela," žurnālam "Kas Jauns" saka aktiera Pētera Liepiņa meita Ieviņa Ancena. Divus gadus pēc ievērojamā aktiera Pētera Liepiņa nāves mūžībā devusies arī viņa dzīves lielā mīlestība – sieva Maija.

Skolotājas Maijas Liepiņas sirds pārstājusi pukstēt 23. februāra naktī, saka viņu meita, Latvijas Radio multimediju daļas redaktore Ieviņa Ancena. Viņai nav viegli pārdzīvot mātes nāvi, taču Ieviņa par to runā ar lielu siltumu, jo nu vecāki atkal ir kopā. "Vien nepilnus divus gadus viņi bija šķirti," saka meita.

Abi satikušies, kad Liepiņš dienējis padomju armijā, 1968. gadā mīlnieki apprecējušies un bija kopā līdz pat aktiera nāves dienai, proti, 53 gadus. Liepiņš intervijās ne reizi vien par Maiju runājis kā par savas dzīves karalieni. "Līdz pēdējam elpas vilcienam tētim vissvarīgākais cilvēks bija viņa," žurnālam saka Ancena.

Pēteris Liepiņš nomira 2022. gada 10. maijā – tieši sievas vārda dienā. Abi nu atdusēsies blakus 1. Meža kapos Mākslinieku laukumā. Meita atklāj, ka pēc tēva apglabāšanas iegādājusies vēl vienu kapa vietu turpat. Abi zemes klēpī guldīti ozolkoka šķirstā.

Pilns raksts izlasāms 5. marta "Kas Jauns" numurā!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!