Foto: Einārs Freimanis

5. martā Ģertrūdes ielas teātrī norisinājās Latvijas Kāzu fotogrāfu un videogrāfu asociācijas (LKFVA) gada balvas pasniegšanas ceremonija, un tika noskaidrots 2023. gada labākais kāzu fotogrāfs – laurus plūca Einārs Freimanis.

Otrajā vietā ierindojās Laura Apine, trešajā – Zane Krūmiņa. Savukārt Toms Rubīns atzīts par aizvadītā gada labāko kāzu videogrāfu, bet otro vietu video kategorijā ieguva Edgars Egle, trešo – Patriks Kempelis.

Uzvarētāju nosaka, izvērtējot pieteiktos darbus 11 kategorijās, – “gatavošanās; ceremonija; emocijas; portrets; jaunais pāris; detaļas; humors; gaismas spēles; svinības; pirms un pēc; kāzu stāsts". Katrā no kategorijām fotogrāfam daudzpusīgi jāparāda profesionālās iemaņas, bet vēl svarīgāk atspoguļot fotogrāfa "rokrakstu", izpaužoties radoši. Freimanis augstāko punktu skaitu ieguva kategorijās "jaunais pāris, pirms un pēc; svinības".

Portālā "Precos" sarunā ar Madaru Karlsberu par labāko kāzu fotogrāfiju atzītais Einārs Freimanis teicis: "Fotogrāfs rada atmiņas. Mans produkts nav taustāms. Un, radot atmiņas, tikai es varu aprakstīt tās sajūtas, emocijas, atmosfēru un pieredzi, kas tajā brīdī bijušas."

Foto: Publicitātes foto

Šis pasākums kāzu industrijā ir īpaši gaidīts, jo tas vienkopus sapulcina vietējā mēroga fotogrāfus, kuru pieteiktos darbus pēcāk vērtē starptautiska žūrija no Itālijas, Islandes, Lielbritānijas, Zviedrijas, Portugāles, Slovākijas un arī divi pārstāvji no Latvijas.

“Esam priecīgi par iespēju ieskatīties citu fotogrāfu pasaulēs, kas ir tik atšķirīga no mūsu. Pieteikto darbu kvalitāte mūs patiešām pārsteidza, taču īpaši izcēlās konkursa dalībnieku radošums un gaismas veiksmīgais izmantojums,” stāsta žūrijas pārstāvji Stirmirs (Styrmir) un Heidis (Heiðdís) no Islandes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!