Foto: Shutterstock

25 gadus vecā aktrise Hantere Šēfere, kura pati ir mainījusi dzimumu, slavu ieguva, spēlējot transpersonu Džūlzu HBO populārājā pusaudžu drāmā "Eiforija". Nu aktrise stāsta, ka atveidot transpersonas viņa vairs nevēlas, ziņo BBC.

Tagad populārā aktrise vēlas virzīties tālāk, jo negrib, lai transpersonu atveidošana kļūtu par svarīgākajām viņas aktiermākslas lomām. "Esmu strādājusi tik smagi, lai nokļūtu tur, kur esmu, pārvarot šos patiešām grūtos [dzimuma] pārejas punktus. Tagad vienkārši vēlos būt meitene un beidzot doties tālāk."

Viņa arīdzan piebilda, ka būt pazīstamai kā "transaktrisei" ir pazemojoši gan pret viņu, gan pret to, ko aktrise vēlas darīt. "Man ir piedāvātas daudzas transpersonu lomas, un es vienkārši nevēlos to darīt. Nevēlos par to runāt."

Aktrise gan apzinās, ka pašlaik viņa ir mirdzošākā zvaigzne medijos, kura ir mainījusi dzimumu. "Es jūtu atbildību, un varbūt arī mazliet vainas sajūtu par to, ka tik daudz nerunāju par šo tēmu." Tomēr Hantere tic, ka, neliekot transpersonas būtību visa centrā, viņa tiks tālāk. Daudz noderīgāk būšot, ja viņa transpersonu kustības interesēs turpinās veikt aizraujošu darbu, nevis visu laiku par to tikai runās.

Holivudā bijušas ilgstošas debates par reprezentāciju kastingos – daudzi transpersonu kopienā uzskata, ka arī tēlus vajadzētu spēlēt aktieriem, kas reālajā dzīvē ir mainījuši dzimumu.

Citi gan iebilst, ka aktiermāksla nozīmē kļūt par kādu citu – tas būtu pārāk liels ierobežojums, ja spēlēt lomu drīkstētu tikai tad, ja aktierim ar to ir kas kopīgs personīgajā dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!