Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Madara Marta Šterna agrāk bija vīrietis. Kā vīrietis viņš bija precējies, laulībā dzimuši bērni. Pēc dzimuma maiņas operācijas labas attiecības Madarai ir tikai ar jaunāko bērnu, dēlu, kuram šobrīd ir deviņi gadi. Vecākās meitas ar viņu "īpaši komunicēt negrib", raidījumā "Par TO pašu" atklāj viņa.

Madaras līdzšinējais mūžs dalāms divās daļās – pirms un pēc dzimuma maiņas operācijas. Sievietes ķermenī viņa nenoliedzami jūtas labāk un operāciju Taizemē atzīst par visu problēmu vērtu. Viņa arīdzan jūtas realizējusi sevi kā vecāks, proti, agrākajā laulībā dzimuši bērni, un bērnus viņa vienmēr gribējusi. Interesanti, ka, runājot par atvasēm, Madara sevi sauc vīriešu dzimtē: "Es esmu izpildījis to, ko savā dzīvē vēlējos – lai man būtu bērni," saka viņa.

Madaras bērniem ir 19, 17 un deviņi gadi. Vecākie bērni, īpaši vidējā meita, ar viņu nevēlas komunicēt, attiecības nav lieliskas. "Taču tas neko nemaina, tas neliedz man viņus mīlēt kā bērnus," "DelfiTV" studijā saka Madara. Ja viņa būtu agrāk sākusi dzīvi kā sieviete, pie atvasēm, visticamāk, nebūtu tikusi.

Vaicāta, ko tieši bērni savā tēvā nespēj pieņemt, Madarai skaidras atbildes nav, tikai minējumi. Viņa pieļauj, ka vecākajai meitai vienkārši nav atmiņu no ģimenē kopā pavadītā laika, savukārt vidējā meita Madaru nespēj pieņemt principiāli. Ar jaunāko puisēnu gan attiecības ir labas, raidījumā stāsta transpersona.

Kāda ir dzīve transpersonām Latvijā – par to runājam epizodē "Piedzimt citādam", kas pilnā garumā noskatāms "Delfi" satura abonentiem. Studijā viesojas Madara un Diāna – dāmas, kuras saviem vecākiem piedzima kā zēni, kā arī Daniels un Vincents – čaļi, kas bija meitenes.

Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!